Viimase aja üks põnevamaid ja tasavägisemaid seeriaid lõppes mängudega 3:2 Võrule, viiest mängust kolm lõppes seejuures tulemusega 3:2.

Võru klubi jaoks on see ajaloos esmakordne Eesti meistriliigas finaali pääseda. Juba sel reedel kell 19.00 TalTechi spordihoones algavas finaalseerias ootab Võru Barrust ees tiitlikaitsja Selver/TalTech.

Nagu kogu seerias, käis ka viimases mängus initsiatiiv edasi-tagasi. Kui Bigbankil geimidega 1:2 kaotusseisus selg vastu seina oli, liigutas peatreener Alar Rikberg temporündaja Daniel Matheney neljandas vaatuses diagonaali Andris Širjakovsi asemele ja Siim Päid tuli temposse, kirjutab Volley.ee mängu ülevaates.

Geim suudetigi võita üsna kindlalt, aga nii nagu varem ei murdunud geimikaotuse järel Tartu, ei murdunud nüüd ka Võru. Viiendas vaatuses otsustas mängu saatuse suuresti liiga suurim punktikahur Renato Santos, kes viis Barruse ette 5:2 ja viigini Bigbank enam ei jõudnudki. Brasiillane tõi selles geimis koguni 9 punkti ja vedas oma meeskonna 15:12 võiduni.

STATISTIKA: Santos tõi täna Võrule 28 punkti (+12), kogu mängu väga stabiilselt esinenud Kristo Kollo panustas 20 punktiga (+13) ja Robin Kahu lisas 12 silma (+4). Võru vastuvõtt oli 51%, rünnakuid lahendati 44-protsendiliselt, blokipunkte teeniti 14 ja servil löödi 6 ässa ja eksiti 15 pallingul.

Tartu meeskonna parim oli rünnakul Timo Lõhmus 21 punktiga (+12), 16 punkti (+6) tõi Daniel Matheney ja 14 (+4) Tamur Viidalepp. Tartu vastuvõtt oli 50%, rünnak 41%, blokist teeniti 8 ja servilt 3 punkti (16 viga).

Peatreener Oliver Lüütsepp oli lõpuvile kõlades emotsionaalne. „Natuke tühi tunne on.. suur pingelangus, tänulikkus, see on lihtsalt nii äge. See seeria pidi minema viiendasse mängu, viiendasse geimi, siin pidi täna olema see 700-800 inimest. Olen uhke meeste üle, nad on selle ära teeninud,“ olid juhendaja esimesed kommentaarid.

„Aga vastane vääris seda võitu ka, kui selline lõpp on. Meil oli seda õnne täna, mida vahel on vaja. Olen tänulik fännidele, meestele, toetajatele – see, mida me oleme siin Võrus pooleteise aastaga püsti pannud, see on väga äge. Nüüd tahaks pidutseda, aga ei saa seda meestele lubada, sest peame juba reedel olema uuesti valmis finaalis platsile jooksma,“ lisas Lüütsepp.