Kahe mängu kokkuvõttes oli Rumeenia klubi parem 16 punktiga.

Enim pahandust tegid meile täna Keyshawn Maklik Feazell ja Jay Thomas Shumate, kes viskasid vastavalt 21 ja 17 punkti. Rumeenlased võtsid koguni 19 ründelauda ja valitseid lauavõitlust 41:29.

Avamängu kodus 83:76 võitnud Tartu kaotas avaveerandi 18:25 ning poolajavileks juhtis Voluntari 43:39. Kolmanda veerandi lõpuks pääses kodumeeskond ette 65:54 ja sealt edasi kuuluski mäng juba kindlalt rumeenlastele (lõpuveerandi seis 25:17).

Tartu poolel tõi Davis Rozitis 12 ja Kristjan Kitsing 11 punkti. Märt Rosenthal tabas mängust vaid kaks viset 11-st ja piirdus seitsme punktiga. Meie visketabavus mängust oli 39% Voluntari 47% vastu.

Mängu eel

Tartu Ülikool sai kaheksaliikmelises A-alagrupis leedukate Juventuse ja taanlaste Bakken Bearsi järel kolmanda koha, Rumeenia meeskond Voluntari oli omakorda B-grupis teine. Veerandfinaalist pääseb nelja parema meeskonna finaalturniirile kahe matši punktisummade lõikes edukam sats, Tartu alistas kodusaalis Voluntari 83:76.

Tartu Ülikool Maks & Moorits abitreeneri Olari Naritsa sõnul on Voluntari oma väikeses saalis ohtlik vastane. „Läheme otsustavale veerandfinaalmängule kodus saadud seitsmepunktilises eduseisus, aga ilmselt tunneb Voluntari end oma väikeses kodusaalis palju kindlamalt. Esimesest mängust on pisut aega möödas, Voluntari on koduliiga mängudega saanud hea rütmi ning nende liidrid on teinud päris häid esitusi. Meie eesmärk on püsida mängus ja kindlustada koht Taanis peetaval finaalturniiril,“ sõnas Narits.

Tartu meeskond sõitis Rumeeniasse üheksa mängijaga, esiliigaga seotud nooremad mängijad jäid mängima otsustavat veerandfinaalmängu ja Aaron Menzies taastub põlveoperatsioonist.