MM-sarja ringrada ja paralleelslaalomit sõidetakse ainult võimsaimates masinaklassides: Runabout GP1, SKI GP1 ja SKI Ladies GP1. Eesti sportlastest tegi kaasa möödunud aasta naiste paralleelslaalomi maailmameister ja ringraja SKI Ladies GP1 klassi hõbeda omanik Jasmiin Üpraus.

Laupäev algas kvalifikatsioonidega, kus naiste klassis sai Üpraus napi võidu möödunud hooaja prantslannast maailmameistri Jessica Chavanne’i ees. Kolmandana lõpetas ajasõidu mitmekordne maailmameister Emma-Nellie Ortendahl Rootsist.

„Kvalifikatsioon näitab juba ära, palju keegi on talve jooksul jetiga tööd teinud. Chavanne’iga oleme ühes sekundis, aga teistega tuleb juba suurem vahe sisse,“ lausus Üpraus pärast laupäevast kvalifikatsiooni Eesti veemotoliidu pressiteate vahendusel.

Üpraus elas üle ehmatuse

Esimeses sõidus sai parima lähte Chavanne, kes läks sõitu kindlalt eestlanna ees kindlalt juhtima. Kolmandat kohta hoidis prantslanna Estelle Poret. Viimase ringi lõpus Chavanne kukkus ja selle kasutas kohe ära Üpraus, võttes sõidust võidu.

Teise sõidu võitis Chavanne, kes sai seal taas ka parima stardi. Üpraus oli teine ja Benedite Drange Norrast kolmas. Kolmandas sõidus läks seis juba enne starti pingeliseks. Riigilippudega tseremoonia ringile jõudis Üpraus viimasel hetkel teadmata, kas jett vees käivitub, aga ta masin läks siiski tööle ning ta jõudis teistele soojendusringil järele sõita.

Stardivõidu võttis järjekordselt Chavanne, kuid juba esimesel ringil andis tema tehnika järele ning prantslanna oli sunnitud sõidu katkestama. Stardis teine olnud Üpraus asus sõitu juhtima ning finišilipu langedes edestas ta teisena lõpetanud Poret’d rohkem kui 17 sekundiga. Kolmanda koha võttis sõidust Ortendahl.

Kolme sõidu kokkuvõttes võttis Üpraus kindlalt Vietnami GP võidu, teiseks tuli Estelle Poret ja kolmandaks norralanna Benedite Drange.

Eestlanna oli parim ka paralleelslaalomis

Paralleelslaalomis pääsesid finaali nelja parema hulka Üpraus, Drange, Poret ja Sofie Borgström Rootsist. Esimese võistluspaarina olid rajal Üpraus ja Drange, kust liikus edasi eestlanna. Borgström suutis teises võistluspaaris edestada Poret’d. Kolmanda-neljanda koha sõidus pani Poret end maksma ja võttis etapilt kolmanda koha punktid Drange ees.

Üpraus ei jätnud finaalis Borgströmile võimalust ja kinnitas võimsalt naiste paralleelslaalomi etapivõidu. „Oli päris pingeline etapp. Meil kõigil oli tehnika reisinud mitu kuud merekonteineris soolase mereõhu käes ja siis kipuvad elektrisüsteemid ära oksüdeeruma ning ongi hädad käes. Sinna lõppes ka tõenäoliselt Chavenne’i sõit,“ sõnas Jasmiin peale etappi. „Selle GP mõlemad võidud võib pühendada meie meeskonna mehaanikutele, kes suutsid kastanid tulest välja tuua.“

MM-sarja teine etapp sõidetakse kodule juba palju lähemal Itaalias Olbias 21.-23. juunil. Kokku on etappe tänavu viis.