Jalgpalli Euroopa meistrivõistluste play-offi loosi tulemusel pidi Walesi ja Soome vahelise poolfinaalmatši võitja võõrustama otsustavas finaalmängus Poola ja Eesti kohtumise paremat. Ühtlasi leppisid alaliidud kokku, et kaks kaotajat peavad omavahel sõprusmängu.

Ideaalis pidanuks Helsingis toimuma teisipäeval suur matš, kus laual on pääse EM-ile. Aga kuna Soome kaotas eelmisel nädalal Cardiffis 1:4 Walesile, siis võõrustavad nad sel teisipäeval Helsingi olümpiastaadionil sõprusmängus Eesti rahvusmeeskonda. See on aga sealsele alaliidule korralik rahaline pauk, sest põhjanaabrid panustasid alates veebruari algusest kuuekohalise summa muru hooldamisele. Sealjuures on muru soojendamiseks kulunud energiahulk võrreldes 70 korteriga maja aastase tarbimisega.

Kui mäng Walesiga oleks staadionile toonud täismaja ehk üle 36 000 pealtvaataja, siis sõpruskohtumine Eestiga sealset publikut nii ei kõneta ja põhjanaabrite hinnangul tuleb tribüünidele heal juhul 15 000 inimest.

Soome jalgpalliliidu peasekretär Marco Casagrande tõdes põhjanaabrite rahvusringhäälingule antud intervjuus, et mingid kulud saab piletimüügist kaetud, aga seis pole hea. „Kindlasti jääme miinusesse,“ märkis Casagrande, kelle sõnul olid kohtumise korraldamise kogukulud umbes pool miljonit eurot, millest viiendiku moodustas muruhooldus. „Aga kui lisame arvutusse tsentraliseeritud meediaõiguste lepingu, siis jääme siiski plusspoolele.“

Viimasel kolmel nädalal on Soome jalgpalliliidu töötajad tegutsenud muruga ööpäevaringselt, sest soojendavate lampide asukohta tuleb iga mõne tunni tagant muuta. „Külmakraadid tegid muru hooldamisest väljakutse, sest ootasime natuke leebemat märtsi. Väljak on mängukõlbulik, kuid kindlasti on see kehvemas seisus kui eelmisel suvel ja sügisel,“ lisas Casagrande.