Eriksson teatas paari kuu eest, et põeb ravimatut vähki, mistõttu on tal elada jäänud parimal juhul aasta. 2001.-2006. aastani Inglismaa jalgpallikoondist juhendanud treeneri avaldas toona interjuus, et tema viimaseks suureks sooviks oleks juhendada Liverpooli jalgpalliklubi.

Klubi võttis rootslase soovist kuulda ning laupäeval sammus Eriksson Liverpooli hümni „You never walk alone“ saatel Anfieldi murule. Inglismaa suurklubi legendid jäid küll Ajaxi vastu 0:2 kaotusseisu, kuid Gregory Vignali, Nabil El Zhari, Djibril Cisse ja Fernando Torrese väravad kindlustasid võõrustajatele 4:2 võidu.

„Liverpool pingil istumine on olnud unistus kogu mu elu. Nüüd see juhtus ja see oli igas mõttes ilus päev,“ vahendas BBC rootslase sõnu. „Publik, mäng, mängijad - see kõik oli fantastiline. Aitäh Liverpoolile, kes mulle selle võimaluse andsid. Mäng ei olnud küll punktidele, kuid selle tähtsus oli minu jaoks uskumatu. See õhtu oli täis emotsioone ja pisaraid. Liverpool on olnud unistuste klubi kogu mu elu. See on ilus lõpp, mis ei saaks olla ühelgi viisil parem.“