Kohtumise avaminutid kulgesid punkt-punkti taktis, kuid seejärel sai paremini minema külalismeeskond Valmiera. Kui esimene veerand kallutati enda kasuks 17:16, siis teisel veerandajal kasvatati eduseis parimal juhul kaheksale silmale. Poolaja viimaste minutitega suutis Keila siiski vahe väiksemaks mängida, mistap mindi pausile Valmiera 39:35 juhtimisel.

Valmiera alustas teist poolaega 6:0 vahespurdiga, millega kasvatati eduseis esimest korda mängus kahekohaliseks. Läti klubi heale algusele vastas omakorda Keila 12:0 spurdiga ning viimasele veerandajale mindi vastu juba 59:56 juhtimisel.

Otsustava neljandiku alguses sai aga taas paremini minema Valmiera, kasvatades 14:4 spurdiga eduseisu seitsmele punktile. Keila suutis küll parimal juhul vahe kahele silmale vähendada, kuid enamaks suutelised ei oldud. Valmiera lõpetas Eesti-Läti liiga põhihooaja 80:77 võiduga.

Keila resultatiivseimaks tõusis Kevin Johnson, kes viskas 21 punkti. Karlis Zunda toetas teda 18 punktiga. Seneca Knight oli Valmiera parim 17 silmaga.

Keila lõpetas Eesti-Läti liiga põhihooaja 10 võidu ja 20 kaotusega, mis andis 12. koha. Valmiera oli üheksa võidu ja 21 kaotusega nende järel 13.

Enne mängu:

Mõlema meeskonna jaoks on tegemist ühisliigas hooaja viimase kohtumisega, sest play-off’i ehk kaheksa parema sekka neil asja pole.

Keila on kümne võidu ja 19 kaotusega 12. tabelireal ning Valmiera (8–21) hoiab 13. positsiooni.

Hooaja esimese omavahelise kohtumise võitis Keila võõrsil 90:80. Samuti oldi vastamisi Põhja-Euroopa liigas, kus Eesti klubi võitis tulemusega 97:91.

„Kuigi meil pole enam kuhugi tõusta ega langeda, soovime lõpetada põhiturniiri võiduga ning pakkuda oma fännidele toreda pühapäeva õhtu. Oleme tänavu Valmierat kahel korral võõrsil võitnud, kuid seekordses mängus ei maksa need midagi. Valmiera on vahepeal vahetanud peatreenerit, tugevdanud koosseisu ja muutnud oma mängu. Viimasel ajal on nad näidanud head korvpalli. Oleme siiski muutusteks valmis ja loodame oma tugevused peale suruda,“ rääkis Keila peatreener Peep Pahv enne kohtumist.