Eesti esipaar alustab kvalifikatsioonist, mis peetakse neljapäeval. Esimene vastane pole veel selgunud. Mart Tiisaar rääkis enne avaetappi, kuidas on hooajaks valmistumine kulgenud ja millised on eesmärgid.

“Esialgu pidime alustama Eliit taseme turniirilt Dohas. Sest algselt oli plaan, et mängime kõiki turniire, mis võimalik, alustame Dohast ning proovime MK-sarjas kõvasti punkte koguda, et hoida elus seda mõtet, et olümpiale pääseda MK-puktidega. Aga kuna Kustil oli Tenerifel (kus laagris oldi-toim) alguses seljaga probleeme, siis tundus mõistlik, et ei hakka igaks juhuks punnitama. Me olime seal reservis ka neljandal kohal ehk et oli umbes 50-50 võimalus, kas saame peale või ei saa. Võtsime siis rahulikumalt ja võtame nüüd oluliselt vähem MK-etappe ette ja paneme olümpiakoha püüdmisel põhirõhu Nations Cupile (Rahvuste karikas-toim),” rääkis Tiisaar.

Üldine vorm on Tiisaare sõnul potentsiaalselt hea. “Aga eks reaalsus näitab, mis seis tegelikult on. Seda on alati väga raske hinnata, et milline see vorm on – kas me oleme Ülemiste Beach House´i trennis või siin Brasiilias kuuma käes. Seal võib mingeid muutujaid esile tulla. Aga muidu läks ettevalmistus hästi ja eks nüüd saab näha, milline see seis täpsemalt on,” selgitas blokimängija.

Tänavuse hooajal ja sellele eelneva ettevalmistuse ajal on Nõlvakut – Tiisaart varasemast rohkem aidanud ka Rivo Vesik. “Mängulise poole pealt siis aitab Rivo rohkem, küsisime temalt ise abi. Ja ettevalmistuses on Kusti teinud füüsilise treeningu poole pealt palju muudatusi, ja mina ka natukene.”

Hooaja eesmärkidest rääkides ütles Tiisaar, et esimene suurem verstapost on maikuu lõpus peetav Rahvuste karika turniir. “Kuni sinnani paneme rõhu selleks valmistumisele, et seal endast parim anda. Ja mis sealt edasi saab, eks aeg näitab – kas peab hakkama olümpiapiletit veel jahtima või võib muid eesmärke võtta,” lisas võrkpallur.