Sellel, miks matš toimus Sri Lankal, mitte Iraanis, kus see loosimistulemuse kohaselt pidanuks toimuma, on oma põnev ajalugu. Eesti tenniseliit algatas mängupaiga muutmise protsessi novembris ning kuigi rahvusvahelise tenniseliidu (ITF) Davis Cupi komitee sellele algul vastu seisis, olid nad sunnitud pärast eestlaste ITF-i vahekohtusse pöördumist järele andma.

Võit Iraani üle ei tulnud sugugi kergelt. Esimese päeva järel oli seis pärast Oliver Ojakääru ja Kristjan Tamme üksikmänge 1:1. Teisel päeval jäid Kenneth Raisma ja Siim Troost paarismängus Samyar Elyasi ja Ali Yazdani vastu setiga taha, kuid viisid siiski Eesti 2:1 juhtima. Võidu kindlustas Eestile Ojakäär üksikmängus 6:3, 6:1 Sina Moghimit - eelmisel päeval Kristjan Tamme alistanud 22-aastast mängijat - võites.

Sellest, kui kergelt või raskelt antud võidud tulid, kuidas Sri Lanka tenniseliit Eestit vastu võttis, milliseid väljakutseid esitas mängijatele sealne kliima ning vürtsikad toidud, käisid „Matšpalli“ podcastis rääkimas Eesti tenniseliidu peasekretär Allar Hint ning koondise liikmed Kenneth Raisma ja Kristjan Tamm.

„Matšpalli“ saate meiliaadress on tennis@delfi.ee. Kõik Delfi Tasku saated on leitavad ka Spotify’st. Kõige mugavamalt saad uued episoodid kätte Delfi Tasku äpist, mis on alla laetav Google Play’st ja App Store’ist. Delfi Tasku veebikeskonna leiad siit!

Head kuulamist!