Eesti parim naispaar alustab turniiri kvalifikatsioonist, mis algab neljapäeval. Hooajaeelne ettevalmistus on sujunud kenasti ja sisse on viidud ka mõned muudatused.

„Oleme olnud üsna terved ja suuri muresid pole olnud. Me ise praegu tunnetame, et asi liigub õiges suunas ja kuidagi hea ja tugev seljatagune on olemas. Trennides tulevad ka asjad järjest paremini välja, kui võrrelda eelmise aasta sama aega. Eks mängupilt selgub juba võistlusolukorras, aga trennis on asjad sujunud hästi ja oleme sammu edasi teinud. Palju rõhku oleme pannud oma füüsilise poole arendamisele, jõudu on palju tehtud ja nüüd vaja kiiruse pool juurde panna ning siis võiks päris mõnus mängida ka olla,“ kirjeldab Remmelg ettevalmistust.

Edasiminekut on näha ka tehnilistes elementides. „Servi püüame lüüa teravamalt ja madalamalt üle võrgu, tõste ja rünnaku pool on ka edasi läinud. Vastuvõtuga on aegajalt mingid mõõnad sees, aga vast saame ka selle paremaks.“

Suur eesmärk on Hollasel ja Remmelgal sel suvel esmakordselt Euroopa meistrivõistlustele pääseda. „Me väga-väga tahame sinna jõuda. Ja kodune Rakvere MK-etapp on samuti väga oluline, mille jaoks me ka oma vormi sätime. Laiem eesmärk on sel hooajal astuda samm edasi Challengi taseme etappide poole, et mängida neid stabiilsemalt, saada neile peale ja järjest kõrgemale ronida. Tahame olla valmis, et meil ongi sel hooajal tugevamad paarid vastas ja kvaliteedi vahe peaks märgatavalt tõusma. Sest Futures ja Challenge taseme vahe on suur ja sellega kohenemine on vajalik. Oskused on meil olemas, aga nüüd on vaja need ära realiseerida,“ sõnastab duo üks liige hooaja eesmärke.

Ka taustajõudude poole peal on muutusi toimunud, neid abistab spordipsühholoog Kristel Päll, samuti on lisandunud toitumisnõustaja Teele Tiidt. „Rivo Vesik on jätkuvalt pallitreener ja Marjaana Raudmäe üldfüüsilise poole treener. Hetkel tundub, et tiim toimib hästi, kõik klapib ja toob kasu. Meile endale annab teatud kindluse, et ma tean, et iga murega on mul olemas inimene, kelle poole saan pöörduda ja kellega asju arutada. Mõnus tiimitunne on, mida varem pole sel määral olnud, tagala on kindel,“ ütleb Remmelg.

Pärast Recife etappi liigutakse edasi teisele Brasiilias toimuvale turniirile Saquaremas. Sealt edasi minnakse Mehhikosse Challenge´i etapile. Seejärel ootab juba ees Nations Cupi turniir. „Oleme see aasta plaaninud üsna pika hooaja, mistõttu pärast Eesti MK-d teeme väikese pausi ja siis juuli lõpus jätkame ja kavatseme mängida novembri-detsembrini,“ lisab võrkpallur.

Recife etapil osalevad ka olümpiale pürgivad Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar, kes alustavad samuti kvalifikatsiooniturniirilt.