Harlow’st pärit Kenny võitis trekiratturina viis olümpiakulda, ühe OM-hõbeda ja seitse MM-tiitlit. Ülieduka karjääri jooksul krooniti ta 14 korda Euroopa meistriks.

Kenny avaldas uudise BBC-le. BBC vahendas, et Kenny sai mullu juulis teist korda emaks ja võttis esialgu plaani ka tänavustele Pariisi olümpiamängudele jõudmise, aga on nüüdseks ümber mõelnud.

„Teadsin sisimas alati, et saan aru, mil aeg selleks on õige,“ jutustas britt. „See on olnud ülimalt vägev periood, aga nüüd on aeg ratas varna riputada.“

Ta on abielus endise trekiratturi Sir Jason Kennyga. Abikaasa võitis karjääri jooksul seitse olümpiakulda ja kokku üheksa OM-medalit, millega on Suurbritannia ajaloo edukaim sportlane. 2022. aastal löödi mõlemad sportlased kodumaal rüütliks.

Dame Laura Kenny rääkis, et määravaks saigi soov rohkem perele keskenduda. „See mõte on minu peas mõnda aega olnud. Ohverdused laste juurest lahkumise ja kodust eemal olemise näol on väga suured ning see oli minu jaoks suur otsus,“ sõnas ta BBC-le. „Mul oli sellega üha raskem toime tulla.“

„Minult küsiti üha rohkem, mis võistlustel ja treeninglaagrites osalen. Tundsin, et ei taha enam niimoodi jätkata. Sain kohe aru, kui sellised tunded tulid. Sel hetkel, kui ütlesin Jasonile, et ma vist ei taha enam ratast sõita, tundsin kergendust,“ avaldas ta.

Kennyde perekonda sündis esimene poeg 2017. aastal. Seejärel otsustas Laura Kenny tippsporti naasta, et tõestada, kuidas inimene saab emaks olemise kõrvalt hakkama ka tippspordiga. Järgmisel olümpial Tokyos võitiski ta ühe kulla ja hõbeda.

Tänavuse Pariisi olümpia eel ta sellist motivatsiooni ei leidnud. „Ma armastaksin väga minna taas kuldmedalit jahtima, aga see lihtsalt ei anna mulle enam soovitud energiat. Mina mõtlesin aina, et tahaksin kodus lastega olla,“ märkis britt.

31-aastane Kenny võitis karjääri jooksul erinevatelt tiitlivõistlustelt kokku 48 medalit (34 kulda, 11 hõbedat ja kolm pronksi).