Kohaliku aja järgi täna varahommikul alustati paarismänguga, mis kujunes dramaatiliseks. Mõlemat meeskonda esindasid puhanud mehed, kes eile üksikmängus ei osalenud. Eestil olid need Kenneth Raisma ja Siim Troost, Iraanil Samyar Elyasi ja Ali Yazdani. Kuid valik oli loogiline, sest maailma paarismängu edetabelis on Troost parim eestlane, aga Iraani parim paarismängija on just 20-aastane Yazdani.

Avaseti võitis Iraani paar ja Eestil oli raske seis ka teises setis. Avasetis tegid ainsa murde iraanlased ja nad kordasid sama teise seti algul. Nii juhtisid Elyasi/Yazdani 6:4, 3:1, aga siis tõid Raisma/Troost mängu murrangu. Nad võitsid viis geimi järjest, nende hulgas kaks servimurret.

Otsustavas setis läksid eestlased juhtima 3:1, aga kaotasid siis neli geimi järjest. Õnneks ei kordunud eelmise seti stsenaarium täielikult, sest seisul 3:5 suutsid Raisma/Troost nö viimasel hetkel tagasi murda ja viigistasid 5:5. Kiires lõppmängus olid eestlased taga 0:2, aga võitsid siis viis punkti järjest, kaasa arvatud kaks minimurret.

Üks minimurre veel tõi matšpalli, mis kohe realiseeriti - seega 4:6, 6:3, 7:6 (3) võit Eestile.

„Ise keerasime käki kokku, kui kaotasime koguni neli oma servigeimi. Mängisime neis geimides alla võimete,“ rääkis Raisma Eesti tenniseliidu pressiteate vahendusel. „Vastased mängisid ka väga hästi, ma ise oleks oodanud veidi lihtsamat mängu.“

Troost lisas, et kuigi nad esimese seti kaotasid, oli sees üsna hea energia, mis tõi ka lõpuks võidu. „Ma arvan, et see oli parem variant, kui me selle asemel tülli oleks läinud,“ naljatas Raisma lõpetuseks.

Päeva teises kohtumises alistas Ojakäär Iraani esireketi Sina Moghimi (ATP 1086.) kindlalt 6:3, 6:1. Esimeses setis tegi Ojakäär murde kuuendas geimis ja pärast servi hoidmist juhtis juba 5:2. Vastasel oli veel üheksandas geimis üks murdepall, aga kui Ojakäär selle päästis ja seti võitis, oli kohtumine sisuliselt läbi, sest teises setis Moghimi vastupanu osutada ei suutnud. Ojakäär asus 4:0 juhtima ja vormistas võidu veel ühe murdega seitsmendas geimis.

Viiendat kohtumist otsustasid meeskonnad mitte pidada, sest võitja saatus oli otsustatud.

„Saime päris hästi hakkama,“ võttis kokku meeskonna kapten Vladimir Ivanov. „Paarismängus vastased natuke üllatasid meid, aga poisid leidsid kohtumise lõpus selle õige mängu ja natuke oli otsustavas setis õnne ka. Ja Oliver oli väga tubli, kindlustas võidu nii, et me ei pidanud enam viiendat mängu mängima. Ülehomme sõidame võiduga koju.“

Ojakäär ise ütles, et mängis täna paremini kui eilses kohtumises.

„Eeskäsi tuli täna hästi välja. Füüsilise poole pealt oli isegi raskem, sest eilne mäng oli veel jalgades, aga pidasin vastu. Eile teha Davis Cupi debüüt oli kindlasti närvilisem, täna ma juba rohkem nautisin pinget. Kui ise oled kindlam, läheb vastane omakorda rohkem närvi,“ rääkis Ojakäär.

Eraldi kiitis ta oma treenerit Kenneth Raismat, kes täna paarismängu võidus osales. „Ilma Kennethita ma ei oleks praegu siin. Jätka samas vaimus!“

Eesti järgmine vastane Maailmaliiga II grupis on Usbekistan. See matš toimub septembris ja paari võitja pääseb esimese grupi üleminekumängudele.