35-aastase Olmani näol on tegemist endise vasaraheitjaga, kelle isiklik rekord (66.95) pärineb 2014. aasta maikuust. Kusjuures mõni nädal hiljem lõppesid edukalt ka tema magistriõpingud TalTechi teedeehituse ja geodeesia erialal.

Eesti meistrivõistlustel on Olman teeninud vasaraheites kokku kaks kulda, viis hõbedat ja neli pronksi. Medalile oli ta lähedal ka mullu, kuid kolmandast kohast jäi meest lahutama 22 cm.

Täiskasvanute tiitlivõistlustele küll Olman sportlasena ei jõudnud, aga 2008. aasta juunioride MM-il sai ta 13. koha.

Lisaks Čehile kuuluvad Olmani treeninggruppi ka Priidu Niit ja parasportlane Egert Jõesaar. Kui Niit üllatas eelmisel aastal 60-meetrise kettakaarega, siis Egert Jõesaar tuli Pariisi parakergejõustiku MM-il kuuendaks.

Tunamullu Eugene’is maailmameistriks kroonitud Čeh on mõistagi pika puuga Olmani treenerikarjääri nimekaim hoolealune. Pariisi olümpia kuldmedalit sihtiva 206-sentimeetrise Sloveenia vägilase tippmark pärineb möödunud aastast, kui ta Jõhvis sai kirja 71.86.

Olman rääkis Õhtulehele antud intervjuus, et initsiatiiv koostoo algatamiseks tuli sloveenilt. „Kristjan helistas mulle ja ütles, et koostöö Gerdiga on lõppenud ning küsis, kas olen nõus, et ta hakkab koos minu õpilastega heitma.“

Ning tema hoolealused Niit ja Jõesaar olid tegelikult juba varemgi Čehiga treeninud. „Kristjanil on poistega hea läbisaamine, võib-olla see kuidagi mõjutas tema otsust,“ selgitas Olman.