Madaras tõusis mullu maailma 191. reketiks, millega ta oli Rootsi paremuselt teine meestennisist. Ent eelmise aasta augustis sai Rumeenia juurtega sportlane ajutise võistluskeelu, mis nüüd muudeti ametlikuks tegutsemiskeeluks.

Puhta tennise eest vastutav International Tennis Integrity Agency (ITIA) väitel tegutses 26-aastane Madaras kokkuleppematšidega. Kahtlased panused tehti 2017. kuni 2020. aastani toimunud kohtumistele. ITIA väitel soovisid nad võistlusel ligipääsu rootslase telefonile, ent too polnud sellega nõus ning tema vend Patrick lahkus sellega sündmuskohalt. Samuti polnud sportlane muudel viisidel koostööaldis.

Nii määras ITIA Dragos Madarasele nelja ja poole aastate tegutsemiskeelu, mille ajal ta ei tohi võistelda ega teisi sportlasi treenida. Rootslane võib taas väljakutele naasta alles 2028. aasta 16. veebruaril. Tema veli Patrick, kes pole ise tennismängija, ei tohi ala juures tegutseda järgmisel kahel ja poolel aastal.

Sealjuures pole Madaras tundmatu ka Eesti publikule. Rootslane võttis karjääri esimese turniirivõidu 2017. aastal Pärnus toimunud Merko Estonian Openil, kus ta alistas finaalis Venemaa esindaja Markos Kalovelonise 6:2, 6:3.