Valiksarjade esimene mänguvoor toimub nii meestel kui naistel vahemikus 17.-18. august, teine 24.-25. august ja kolmas 28.-29. august 2024. Teine mänguvoor peetakse 2025. aasta suvel.

Meestel on kokku seitse alagruppi, igaühes kolm meeskonda. EM-finaalturniirile pääsevad kõikide alagruppide võitjad pluss kõikide alagruppide peale viis paremat teise koha saajat.

2026. aastal toimuva EM-finaalturniiri pileti eest hakkab D-alagruppi kuuluv Eesti meeskond võitlema Iisraeli ja Horvaatiaga. Et Iisraelis on hetkel sõjaliselt ärev olukord, peetakse võõrsilmäng Iisraeliga kas neutraalsel pinnal või Eestis.

Eesti meeste võrkpallikoondis

EM-valiksarja alagrupid:

A-alagrupp: Türgi, Taani, Ungari
B-alagrupp: Belgia, Aserbaidžaan, Austria
C-alagrupp: Tšehhi, Montenegro, Norra
D-alagrupp: Horvaatia, Eesti, Iisrael
E-alagrupp: Hispaania, Šveits, Rootsi
F-alagrupp: Kreeka, Põhja-Makedoonia, Gruusia
G-alagrupp: Slovakkia, Läti, Kosovo

Naiste EM-valiksarjas on samuti seitse alagruppi, igas kolm liiget. EM-finaalturniirile pääsevad kõikide alagruppide võitjad pluss kõikide alagruppide peale viis paremat teise koha saajat.

Eesti naiskond mängib 2026. aasta EMile pääsu nimel C-alagrupis Sloveenia ja Iisraeliga. Sloveenia peatreeneriks sai jaanuaris itaallane Alessandro Orefice, kes eelmised kaks aastat juhendas just Eesti naiskonda.

EM-valiksarja alagrupid:

A-alagrupp: Saksamaa, Šveits, Soome
B-alagrupp: Belgia, Ungari, Taani
C-alagrupp: Sloveenia, Iisrael, Eesti
D-alagrupp: Bosnia ja Hertsegoviina, Montenegro, Läti
E-alagrupp: Hispaania, Portugal, Gruusia
F-alagrupp: Kreeka, Austria, Makedoonia
G-alagrupp: Rumeenia, Horvaatia, Kosovo