Laupäevast naiste 50 km ühisstardist klassikamaratoni sõitu, mille võitis rootslanna Frida Karlsson, jäi varjutama raja kõrval toimunu, sest korrakaitsjad pidid lahutama purjus ja narkojoobes noorte kakluseid.

„Vägivallatsemist ja kaklusi oli mitu,“ ütles operatiivjuht Marita Aune NRK-le.

Ta kinnitas, et Holmenkolleni MK-võistlustelt eemaldati 45-50 inimest.

„Põhilised korrarikkujad olid 16- kuni 18-aastased noored,“ lisas Aune.

Holmenkolleni suusafestivali juht Stefan Marx tunnistab, et piinliku olukorraga tuleb midagi ette võtta.

„Me arvame, et on pisut ebaõiglane, et laupäeva hommik varjutab kõik head asjad ja spordirõõmu, mida me loome ja mille nimel töötame aastaringselt. See on kahel nädalavahetusel toimuv spordifestival, kus osalevad paljude alade tippsportlased, ja siis on fookus vaid ühel hommikul,“ kurtis Marx esmaspäeva hommikul NTB-le.

„Alustame nüüd läbirääkimisi, eriti vallaga. Kaasame kogemuste vahetamiseks ka erinevaid asutusi. Loodame, et leiame uue linnavolikoguga neile väljakutsetele uusi lahendusi,“ ütles Marx.

Peakorraldaja avaldas nördimust, et väike hulk noori suudavad ilusa suusapeo ära rikkuda.

„Kõik oli hästi ette valmistatud. Seal on pidu pidamas üle 20 000 inimese. Kahjuks läheb väike osa publikust täiesti käest ära ja see meile kindlasti ei meeldi ja sellest me distantseerime end jõuliselt,“ märkis Marx.

Peakorraldaja soovib, et politsei ja omavalitsus sekkuksid tulevikus jõulisemalt. „Suures koguses alkoholi ja muude uimastite tarvitamisel pole spordiga mingit pistmist. Me ei taha, et seda meie üritusega seostataks.“