Nimelt premeeris rahvusvaheline kergejõustikuliit MM-il kuldmedali võitnud sportlasi 40 000 USA dollari suuruse auhinnarahaga, hõbemedalistid teenisid 20 000 dollarit ja pronksmedalistid 10 000 dollarit. Ermi teenistus oli seega umbes 9200 eurot.

Eesti olümpiakomitee aga vähemalt praegu omapoolset preemiat ei määranud. „Rahvusvaheliste tiitlivõistluste medalipreemiad määratakse vastavalt EOK Täitevkomitee kinnitatud korrale. Selle kohaselt premeeritakse võistlusjärgselt vaid olümpiaaladel medaleid võitnud sportlasi,“ selgitas EOK peasekretär Siim Sukles.

Küll aga eksisteerib võimalus, et Erm saab hooaja lõppedes siiski kaukasse midagi juurde. „Aasta lõpus premeeritakse võimaluse korral olümpiamängude kavas mitte olevate spordialade ja distsipliinide medalivõitjaid, näiteks eelmisel aastal sai nii premeeritud nii suvebiatloni maailmameister Tuuli Tomingas kui lühiraja Euroopa meistrivõistluste kuldmedalist Eneli Jefimova,“ lisas Sukles.

Näiteks Tomingasele eraldati toona 3000 eurot ning Jefimovale 5000 eurot.

Eesti kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi ütles Delfile, et neil pole paraku olnud võimalik pärast 2008.-2010. aasta majandussurutist sportlastele preemiaid maksta.