Tšesnokov rääkis, et kunagi paljude Venemaa sportlaste poolt armastatud südameravim meldoonium ei ole doping ühelgi kujul. Tal oli asjale ka omapoolne selgitus.

„Kas teadsite, et WADA (Maailma Antidopingu Agentuur) ei tohi nimetada meldooniumi dopinguks, sest see pole nii. Seetõttu kasutavad nad väljendit "keelatud aine",“ rääkis venelane.

Tšesnokovi sõnul vähendab meldoonium ainsa toimena lihastes piimhapet, mis omakorda vähendab infarkti ja teiste südamehaiguste riski.

„Olen selle kohta palju lugenud ja saan väita, et isegi kui võtad sada meldooniumitabletti, ei jookse sa kiiremini. Sellel pole dopinguga midagi pistmist. Söön iga päev toitu, mis annab mulle energiat. Kas see on ka doping?“ jätkas ta.

On kindlaks tehtud, et meldoonium parandab vastupidavust ja kiirendab taastumist. Lisaks on sellel stimuleeriv toime kesknärvisüsteemile, mis võib aidata kaasa sportlikule sooritusvõimele.

Aastate jooksul on südameravimiga patustanud paljud Venemaa sportlased. Neist tuntuim on ehk endine tennisestaar Maria Šarapova, kes jäi aine kasutamisega vahele 2016. aastal.