Alcaraz kohtus turniiri avamängus 29-aastase brasiillase Thiago Monteiroga (ATP 117.). Mängu avageimi kolmandat punkti mängides vigastas hispaanlane valusalt hüppeliigest.

Pärast meditsiinilist pausi üritas Alcaraz mängimist jätkata. Ta suutis võita Monteiro pallingu, kuid pärast enda servigeimi kaotamist otsustas ta vastasele loobumisvõidu andma.

„Testime homme hüppeliigest ja siis näeme, kas on midagi tõsist või mitte,“ rääkis Alcaraz mängujärgsel pressikonverentsil. „Tundsin kukkudes valu ning mõistsin, et sellise tundega pole võimalik mängu jätkata.“

Ta jätkas: „Asi ei läinud paremaks ka pärast meditsiinilist time-out´i. Teadsin, et jätkamine on võimatu, kuna ma ei suutnud korralikult liikuda. Kui oleksin mänginud pika kohtumise, võinuks olukord hullemaks minna.“

Monteiro kohtub turniiri teises ringis kaasmaalase Felipe Meligeni Alvesiga (ATP 153.). Alcarazi järel on Rio de Janeiros teisena asetatud britt Cameron Norrie (ATP 23.), kes alistas avaringis 6:3, 6:2 Boliivia tennisisti Hugo Dellieni (ATP 135.)