2021. aastal EM-il kulla ja aasta hiljem hõbeda võitnud Mäe oli matši alguses aktiivsem ning leedulanna sai hoiatuse, mis tähendas, et ta pidi 30 sekundi jooksul võtte sooritama. Kuna Gaucaite seda ei suutnud, siis läks 31-aastane Mäe matši 1:0 juhtima. Perioodi lõpus õnnestus tal ka vastane matilt välja lükata, mis viis eestlanna ette juba 2:0.

Teisel perioodil eelmise aasta U-23 MM-il pronksi võitnud leedulanna ärkas ja omakorda Mäe sai passiivsuse eest karistada. Kuna eestlanna võtet ei sooritanud, vähendas Gaucaite vahe 1:2-le. Matši lõpus asus kaotusseisus olnud leedulanna ägedale rünnakule ja trügis Mäe matilt välja. Seis 2:2 tähendas, et viimase punkti teenijana oli Gaucaitel eelis ja matši viigilise lõppskoori puhul läinuks edasi tema.

Mäe treener Ahto Raska küll vaidlustas leedulanna punkti, kuid kaotas, mistap eestlanna jäi taha 2:3. Matši lõpuni jäänud 20 sekundiga Mäe võtet ei sooritanud ning Gaucaite kuulutati võitjaks.

Mäe teekond EM-il jätkunuks miinusringis vaid siis, kui leedulanna oleks murdnud ennast finaali. Kuid teises ringis jäi Gaucaite vaid minutiga alla ukrainlannale Anastassia Šusthovale ja sellega said ka eestlanna jaoks võistlused läbi.

Sellega sai Mäe selle hooaja nukker seeria jätku, sest viimasest viiest turniirist neli on tema jaoks lõppenud avaringi kaotusega.