Samad meeskonnad kohtusid ameerika jalgpalli liiga NFL-i finaalis ka 2020. aasta veebruaris, toona juhtis 49ers kolmanda veerandi lõpus 20:10, aga vägeva lõpuspurdi najal Chiefs võitis matši 31:20. Sarnases taktis käis ka tänavune matš, sest Chiefs kaotas esimese poolaja 3:10 ning nad tulid neljanda veerandi lõpus kahel korral kaotusseisust välja – sealjuures lisaajale viis meeskonna Harrison Butkeri viimaste sekundite tabav löök.

Ka lisaajal jäi Chiefs kaotusseisu, kuid mängujuht Patrick Mahomes näitas otsustavatel hetkedel külma närvi ning tema sööt Mecole Hardmanile kindlustas meeskonnale teise järjestikuse Super Bowli tiitli. Kansas City klubi võib nüüdsest lugeda NFL-i aegade suurimate dünastiate sekka, sest nad on viimasel viiel aastal võitnud kolm tiitlit. Ajaloos on sama suutnud vaid Pittsburg Steelers 1970. aastatel, Dallas Cowboys 1990. aastatel ning eelmisel kahel kümnendil kahel korral Tom Brady ja Bill Belichickiga mehitatud New England Patriots.

Suurte sekka tõusis ka peatreener Andy Reid, kes on nüüd üks viiest juhendajast, kes on võitnud kolm Super Bowli. Enne teda jõudsid selle tähiseni Bill Belichick (6), Chuck Noll (4), Bill Walsh (3) ja Joe Gibbs (3). Samuti on mängu MVP-ks valitud Mahomes kuues mängujuht, kellel on kodus vähemalt kolm meistrisõrmust – temaga jagavad seda staatust Tom Brady (7), Joe Montana (4), Terry Bradshaw’ (4), Troy Aikman (3) ja Earl Morrall (3).

Õhtust jäid veel meelde Usheri üsna pöörane vaheajasõu, Jeesuse reklaam, Taylor Swift ja loomulikult Chiefsi vägev tagasitulek.

Nii see juhtus:

Eesti aja järgi kell 23.30 |