Northug lõpetas pühapäeval toimunud võistlusel 20 kilomeetri klassikasõidus David Thorviku järel teisena. Koondisekaaslasele kaotas ta 26 sekundiga.

„Viimased kaks ringi olid täielik põrgu, kuna alustasin väga tugevalt,“ rääkis Northug võistluse järel. „Olen hetkel väga väsinud.“

Seejuures tasub mainida, et tegu polnud mingi külavõistlusega, vaid mõõduvõtu tase oli äärmiselt tugeva tasemega. Hõbede kaela saanud Northug edestas näiteks tänavusel Tour de Ski ühel etapil teisena lõpetanud Henrik Dönnestadi ja Skandinaavia karikasarjas poodiumikohtadele sõitvat Håvard Mosebyt.

Norra suusakoondise peatreeneri Eirik Nossumi sõnul on Northug täitnud kõik tingimused, et MK-sarjas sõitvasse koondisesse naasta. Legend võib soovi korral osaleda isegi 2025. aastal Trondheimis toimuvatel maailmameistrivõistlustel.

„Ta on oma esitustega muljet avaldanud. On ilmselge, et ta on kandidaat märtsis Holmenkolleni MK-etapil toimuvale 50 km distantsile ja ka järgmisel aastal Trondheimi MM-il,“ rääkis Nossum.

13-kordne maailmameister ja kahekordne olümpiavõitja Northug osales viimati MK-etapil üle kuue aasta tagasi. Ka sportlane ise ei välistanud kodusel MM-il starti tulemist.

„Võimalus selleks on olemas ning unistama peab,“ jäi ta sellest rääkides napisõnaliseks.