Seefeldis võetakse mõõtu kolmel järjestikusel päeval, kus alustuseks tullakse alla Toni-Seelos-Olympiaschanze HS109 mäest ja seejärel minnakse suusarajale. Reedel läbisid kahevõistlejad 7,5 kilomeetrit, laupäeval on kavas 10- ja pühapäeval 12,5-kilomeetrine võidusõit. Reedel päeval võttis võidu MK-sarja valitseja norralane Jarl Magnus Riiber, 100,5-meetrise õhulennu teinud 27-aastane Ilves läks suusarajale 20. mehena ja samal kohal ka lõpetas.

Laupäeval tegi taas parima õhulennu kuuendat järjestikust MK-etapi võitu jahtiv Riiber, kes teenis 109-meetrise hüppe eest 149,1 punkti. Ilves aga ei saanud laupäevalgi Seefeldi mäega sõbraks, sest teenis 101-meetrise hüppe eest 121,7 punkti ja see andis alles 25. koha. Ilves läkd suusarajale minut ja 50 sekundit pärast Riiberi starti.

„Jäin hiljaks,“ tunnistas Ilves ERR-i otseülekandes. „Raske on. Millegipärast tunnetus megalt kõigub ja mäel on väga keeruline. Suusarajal surun nii palju, kui kehast tuleb, aga heade kohtade eest kahjuks ei sõida.“

Riiberi järel läksid järgmisena suusarajale austerlased Johannes Lamparter (kaotus võitjale 30 sekundit) ja Thomas Rettenegger (+33).

Suusarajal esikoha nimel sõiduks ei läinud. Riiber kasvatas esimese kahe ringiga Lamparteri ja viiendalt kohalt esikolmikusse tõusnud Eero Hirvoneni ees edu juba 41,5 sekundile ning vormistas kindla etapivõidu.

Teiste poodiumikohtade nimel käis kuni viimase ringi lõpuni tihe heitlus seitsme mehe vahel. Pikima õlekõrre tõmbasid Jörgen Graabak (+22,7) ja Jens Luras Oftebro (+23,4), kes kindlustasid teisena ka kolmandana lõpetades Norrale kolmikvõidu. Esimesena jäi poodiumilt välja Hirvonen (+28,8).

Ilves tegi tugeva suusasõidu ning tõusis 10 kilomeetrise distantsiga üheksa kohta. Finišprotokolli sai eestlane kirja 16. koha (+1.50,1).

Seefeldist sõidab kahevõistlejate karavan edasi Otepää MK-etapile, kus võetakse mõõtu 9.–11. veebruarini.