Altea linnast alanud ja seejärel 650 tõusumeetrit kogunud trassil oli parim naine rootslanna Terese Andersson ajaga 40.37, tõustes sellega ka mitmepäevasõidu üldliidriks. Etapi algul tehniliste probleemide küüsis olnud Lõiv kaotas talle 43 sekundiga ning kolmanda aja välja sõitnud hispaanlanna Pilar Fernandez Hernandez (CD VAS) 44 sekundiga.

„Keha on hetkel täiesti tühi. Söön piisavalt ja ülegi, aga kahjuks tõmbas esimene etapp mu tühjaks,“ avaldas Lõiv. “Juba stardist läksid asjad viltu. Esimesel laskumisel treppidest alla oli kett kohe maas. Sain selle ruttu peale tagasi. Järgmised vanalinna trepid said sõidetud ja seejärel oli teist korda kett maas. Õnneks sellega vanalinna osa lõppes ja tuli kannatama hakata, samas oli sõidurütm juba nii sassis. Sõidu esimene pool isegi sujus, aga tundsin, kuidas keha on nii tühi ja sõin seejärel üsna kiirelt geeli. Teine pool oli otse järsust mäest üles ja siis ma ei liikunud enam üldse. Lihtsalt üritasin kannatada ja ootasin lõppu.“

Maastikumaratoni valitsev Eesti meister Merili Sirvel (Trey Trek Team) kaotas võitjale kolme minutiga ja sai kuuenda koha. Meeste absoluutarvestuses võidutses norralane Emil Hasund Eid (Hunton Hardrocx; 32.55), edestades hispaanlast Sergio Mantecon Gutierrezt (+0.31) ja kaasmaalast Knut Röhmet (Cube Factory Racing XC/Norra koondis; +0.40). Kirill Tarassov (Trey Trek Team; +7.24) sai 53., Margus Sirvel (Rakvere Rattaklubi Spilased; +8.49) 67., Janek Resev (Spordipartner; +10.07) 87. ja Aimar Pedari (RR Siplased; +13.12) 127. koha.

Mitmepäevasõidu kolmandal etapil sõidetakse Calpe lähiümbruses 65 kilomeetrit.