„Hullumeelne viis, kuidas aastat alustada,“ võttis pöörase matši kokku Baskonia 198-sentimeetrine äär Chima Moneke. „Euroliiga on korvpalli vaates väga hull liiga! Olen emotsionaalne ja tiimi üle uhke. Paljud ei usu minusse. Paljud ei usu sellesse meeskonda. Aga mina usun nii endasse kui ka meeskonda. See on ainus, mis loeb.“

Baskonia peatreener Duško Ivanović edutas kolmapäeval nii Kotsari kui ka Raieste algviisikusse. Üsna korvidevaeselt kulgenud avaveerandi võitis Baskonia 13:12, aga pikemale puhkusele läks esimesel poolajal vaid 30%-ga viskeid tabanud Hispaania meeskond 26:37 kaotusseisus. Sealjuures musta tööd rassinud Raieste üheksa ja kolm võetud viset mööda pannud Kotsar viie minutiga kätt valgeks ei saanud.

Teist poolaega alustasid eestlased pingilt, ent Baskonia mängupilt oli esialgu veelgi enam lappes ning viie minuti möödudes leidsid võõrustajad ennast juba 31:48 kaotusseisust. Ent sellele järgnes hispaanlaste ootamatu 12:0 vahespurt, mille najal nad olid otsustava neljandiku eel taga 50:53.

Panathinaikose tagamängija Kendrick Nunni korvide järel jäi Baskonia neljanda veerandi kolmandaks minutiks taas taha 55:63, aga võõrustajate ääre Moneke kaheksa järjestikust punkti tõid tabloole 63:63 viiginumbrid. Tasavägises taktis kulges matš lõpuni.

Kohtumine sai põneva lõpplahenduse

55 sekundit enne normaalaja lõppu tõi Moneke järjekordne õnnestunud kaugvise tabloole 73:73 viigi, Panathinaikose poolel sai kahel korral proovida Nunn, aga rõngas tema palle vastu ei võtnud. Viimati avaveerandil juhtinud Baskonial jäi ründamiseks 17 sekundit ning otsustava viske enda õlule võtnud Codi Miller-McIntyre kauge kahene sopsas. Kuna külaliste poolel Dinos Mitoglou viimane teele pandud pall ei tabanud rõngastki, siis sai Baskonia erakordselt magusa 75:73 võidu.

„Suurepärane võit,“ märkis võitjate peatreener Duško Ivanović . „Olime enam kui 15-ga taga, aga meeskond hakkas mängima. See on kõige olulisem. Esimesel poolajal me võitlesime, aga me polnud meeskond. Kuid teisel olime lõpuks ometi ka meeskond.“

Baskoniat vedas avapoolajal kaks silma toonud Moneke, kelle arvele jäi kohtumise lõpuks 20 punkti ja 13 lauda. Matt Costello toetas teda 11 ning Miller-McIntyre ja Tadas Sedekerskis mõlemad kümne silmaga.

Eestlased teisel poolajal väljakul ei käinudki. Raieste arvele jäi üheksa minutiga üks laud ja üks pallikaotus, Kotsari kontosse aga üks laud ja üks korvisööt. Ergin Atamani hoolealuste seas säras kõige eredamalt ameeriklane Kendrick Nunn, kelle arvele jäi tema uut Euroliigat punktirekordit tähistavad 25 silma.

Euroliiga tabel on jätkuvalt väga tihe, sest kohtadel viis kuni 11 olevatel tiimidel on kümme võitu. Nende seas on ka Baskonia. Järgmised kaks Euroliiga matši peavad nad võõrsil, kui nad reedel kohutavad Barcelonaga ning uue nädala alguses Monacoga.