Žalgiris hoidis suure osa mängust kerget eduseisu, aga neljanda veerandi keskel jõudis Alba 66:66 viigini. Mõni minut enne lõppu pääses Alba kahel korral ühe punktiga juhtima, aga tänu Keenan Evansi ja Lukas Lekavciuse korvidele alustas Žalgiris viimast 31 sekundit 74:71 eduseisus.

Seejärel tegi Alba tagamängija Sterling Brown ründevea. Alba saatis vabaviskejoonele Žalgirise kapteni Edgaras Ulanovase, kes tabas mõlemad vabavisked. Alba patustas veel ühe pallikaotusega ja sellega oli mäng tehtud.

„Ma ei tea kuidas, aga pidasime vastu. Usun, et viimasel viiel minutil tundsime uskumatut pinget, sest kui võistkond on mitu tasavägist mängu järjest kaotanud, tunnevad mängijad, et kas tõesti kordub sama asi uuesti. See on uus algus. Me ei näinud platsil head välja, aga võit maitseb nii hästi. Meil oli seda väga vaja,“ rääkis Trinchieri otseülekandes.

Võitjate resultatiivseim oli 13 punktiga Keenan Evans, 12 punkti jäi Tomas Dimša arvele ning 10 punkti tõi Edgaras Ulanovas. Alba kasuks viskas 17 punkti Johannes Thiemann.

Esimese selle hooaja omavahelise mängu, mis peeti detsembri alguses Berliinis, võitis 64:62 Alba. Sealt Žalgirise kaotusteseeria alguse saigi.

Žalgirisel on Euroliigas 6 võitu ja 12 kaotust, Albal 3 võitu ja 15 kaotust.

Žalgiris - Alba mängu tipphetked:

***

Istanbuli Fenerbahce kaotas mõneti üllatuslikult kodusaalis Belgradi Crvena zvezdale 76:85. Sealjuures oli Fenerbahce pärast esimest veerandaega 26:18 ees.

Crvena zvezda ridades tegi efektiivse mängu tsenter Joel Bolomboy, kes viskas 24 punkti. Kahepunktiviskeid tabas ta 9/8 ja vabaviskeid 10/8. Rokas Giedraitise arvele jäi 19 punkti. Fenerbahce kasuks tõi Nigel Hayes-Davis 21 punkti ja 9 lauapalli.

Enne tänast oli Fenerbahce võitnud detsembri keskel peatreeneriks saanud Šarunas Jasikeviciuse käe all kõik kohtumised: Euroliigas neli ja Türgi liigas kolm mängu.

Fenerbahcel on Euroliigas 10 võitu ja 8 kaotust, Crvena zvezdal 7 võitu ja 11 kaotust.

Teised tulemused:

Tel Avivi Maccabi - Monaco 93:83
Piraeuse Olympiacos - Milano Olimpia 79:74
Belgradi Partizan - Villeurbanne’i Asvel 90:77