„Kutsume kõiki 1. jaanuaril õue liikuma ja jäädvustama oma 2024. aasta esimesed liikumismomendid, mis seostuvad numbritega 2 ja 4. Saab näiteks teha 24 kükki või hüpet, jalutada 24 minutit või joosta 2,4 kilomeetrit – igaüks saab valida endale jõukohase liikumisviisi ja koormuse. Teeme igast aastast liikumisaasta!“ kutsus üles liikumisaasta projektijuht Janne Tomberg.

Fotosid või videoid 2024. aasta esimestest liikumismomentidest saab jagada liikumisaasta Facebooki lehel, „Minu esimesed 24…“ sündmuse kommentaarides. Kõik kommenteerijad osalevad liikuma kutsuvate auhindade loosimises.

Kultuuriministeeriumi poolt välja kuulutatud liikumisaasta 2023 kutsus eestimaalasi rohkem ja regulaarsemalt liikuma, tutvustades aasta vältel erinevaid liikumisharrastuse viise ja pakkudes kõigile jõukohaseid võimalusi liikumiseks üle Eesti.

Liikumisaastal võttis ainuüksi avatud treeningutest, õpitubadest ja aktsioonidest osa üle 10 000 inimese. Spordinädala osaluskordade arv ületas 200 000. Liikumisaasta teemakuude põhiprogrammile lisaks algatasid liikumisaastale pühendatud sündmusi veel tuhanded organisatsioonid ja eraisikud.

Liikumisaasta tegevusi koordineeris Liikumisharrastuse kompetentsikeskus. Liikumisaasta 2023 lõppedes jätkab kompetentsikeskus tööd, et igast aastast saaks liikumisaasta, ning keskendub liikumisharrastuse valdkonna üleriigilisele arendamisele ja koordineerimisele, panustades valdkonnas tegutsevate organisatsioonide koostöö arendamisse, teaduspõhiste arendus- ja sekkumisprogrammide algatamisse ja toetamisse ning parimate maailma praktikate kogumisse ja tutvustamisse.