Nurme läbis 13,6 kilomeetri pikkuse distantsi Paidest Türile ajaga 00:41:37. Teise koha sai Leonid Latsepov ajaga 00:43:18, kolmandale kohale tuli, nagu ka eelmisel aastal, Roman Fosti ajaga 00:43:35.

Naistest jooksis kiireima aja Liina Luik tulemusega 00:49:00, olles üldarvestuses 12. Talle järgnesid Helen Bell (00:49:26) ja Jekaterina Patjuk (00:50:32), kes olid üldarvestuses vastavalt 16. ja 17.

Eelmisel aastal rahvajooksul rajarekordi jooksnud Tiidrek Nurme pidi täna leppima poolteist minutit aeglasema tulemusega. Võidumehe sõnul oli rada seekord väga tuuline. „Terve tee oli tuul vastu,“ kommenteeris ta. Sellele vaatamata jäi ta oma jooksuga rahule. „Ma armastan Paidet, ma armastan Türi, tulge järgmisel korral ka ise liikuma,“ innustas Nurme.

Leonid Latsepovile oli tänane võistlus raske, kuna Tallinna maratonist olid jalad veel pehmed. „Kolm kilomeetrit jooksin koos Tiidrekuga ja siis tundsin, et need pole minu jalad, täna ei saa. Olen küll maratonist taastunud, kuid trenni pole saanud piisavalt palju teha, et taas kiireks saada,“ rääkis ta.

Tugev tuul kimbutas ka naiste arvastuse võitjat Liina Luike. „Jooksu esimesed 12 kilomeetrit olid väga mõnusad. Tuul oli tugev, kuid õnneks üks jooksja aitas mind - üksi tuulega võidelda oleks olnud väga raske,“ muljetas Luik.

New Balance Türi linnajooksu võit läks Võrru - viie kilomeetrise distantsi kiireim oli Jürgen Joonas ajaga 00:15:44. Teine oli Ats Sõnajalg (00:15:52) ning kolmas Franko Reinhold (00:15:55). Naistest võitis Katrina Stepanova tulemusega 00:19:06 Minna Kelki ja Külli Sizaski ees. Absoluutarvestuses oli Stepanova 16.

41. korda peetud Paide-Türi rahvajooksu korraldas esmakordselt Triatloniakadeemia eesotsas Ain-Alar Juhansoniga.

„Paide-Türi rahvajooks on suurte traditsioonidega sündmus ning selles on hästi palju muutujaid, millest tuleb veel õppida. Oleme järgmiseks aastaks ja edaspidiseks palju targemaks saanud,“ lausus Juhanson. „Tegime terve rea muudatusi ning näha on, et see on töötanud - tõime rajale rohkem osalejaid kui eelmisel aastal. Võime rahule jääda,“ rõõmustas ta.

Järvamaa suurim spordisündmus tõi täna kahele põhidistantside starti 1500 jooksjat, lisaks lastejooksudest osavõtjad, kokku ligi 2700 inimest.

Võistlus kuulub Rimi Eesti linnajooksude sarja, olles selle eelviimaseks, seitsmendaks etapiks.