Sel nädalavahetusel Põhjala tehases aset leidva Simple Sessioni ajalugu ulatub 2001. aastasse. Selle ekstreemspordimaailmas juured sügavale maasse löönud ürituse üks murrangulisemaid aastaid oli 2007, mil Saku suurhalli väisas BMX-i legend Dave Mirra (suri 2016. aastal 41-aastaselt) ning Sessioni parke hakkas disainima ameeriklane Nate Wessel.

Red Bulli koduleht nimetas 2017. aastal Wesselit oma artikli pealkirjas kõigi aegade progressiivsemaks ramp’ide ehitajaks. Mitmeid X-Mängude parkegi kujundanud Wesseli kätetöö oli ka 2016. aastal Rae vallas avatud Spot of Tallinn treeningkeskus.

Intervjuus Delfile ja Eesti Päevalehele tunnistas Wessel, et Simple Session on üks tema lemmikumaid võistlusi, millele parkide ehitamist on ta nimetanud tööalaselt oma suurimaks iga-aastaseks väljakutseks. Intervjuu toimus Zoomi vahendusel 15. augustil.

Meenuta palun, kuidas Simple Session su leidis või kuidas sa neist esimest korda kuulsid.

Raske küsimus. Nägin ükspäev e-maili, kus oli kirjas, et „Nate on meid aidanud juba 17 aastat“. Ma kujutasin ise ette, et ainult 10! Olin toona seotud sellise ürituste sarjaga nagu Backyard Jams, mis on üks mu lemmikumaid võistlusi läbi aegade. Olin täiesti murtud, kui see võistlus areenilt kadus. Olen alati olnud rohkem underground võistluste austaja ning olin tõsiselt mures, milline võistlus nende koha endale võtaks.