Tauri esimene kokkupuude slackline'iga oli kõike muud kui ootuspärane. Pärast esimest katset tunnistas ta sõbrale, et see ala pole küll tema jaoks. Kuid saatuse keerdkäikudel olid temaga teised plaanid. Kolm kuud hiljem andis ta slackline'ile uue võimaluse, sedapuhku akrobaatikalaagris. Ta võttis seda kui võimalust naasta slackline'i juurde, sedapuhku uue entusiasmiga.

Slackline'il tasakaalu hoidmine on Tauri jaoks enamat kui lihtsalt spordiala. See on tema jaoks lahtilaskmine, hetkes olemine ja enda mullis viibimine. „Tasakaalu leidmine annab uue energialaengu ning võimaluse vaadata ümbritsevat maailma uue perspektiiviga,“ ütleb mees.

Tauri on slackline'iga tegelenud juba üle 10 aasta. Selle aja jooksul on ta osalenud mitmetel projektidel ja võistlustel. „Üks lemmikutest on olnud õhuakrobaatika lavastus „Vabaduse lind“ ning highline šõu Tallinnas Raekoja platsi kohal - mõlemad toimusid eelmisel suvel,“ toob ta näiteks projektid, mis on imeliseks tõestuseks tema andekusest ja pühendumusest slackline'ile.

Slackline'ga võib alustada igaüks

Tauri sõnul jah. Ta ise tunnistab, et isegi tema esimene mulje oli, et see ala pole tema jaoks. Kuid nüüd, olles saavutanud maailmarekordi, maailmameistri tiitli ja teinud Hollywoodi kaskadööritrikke slackline'il, on ta elavaks näiteks selle kohta, et slackline on saavutatav igaühe jaoks, kes proovib rohkem kui vaid korra.

Valmistumine võistlusteks algab Tauril võistlustingimuste täieliku mõistmisega. Ta uurib hoolikalt, millised on võistlusalal kehtivad reeglid ja tingimused ning kohandab oma treeningut vastavalt sellele. Ta teab, et edukaks võistlemiseks on oluline olla täielikult kursis kõigi nüanssidega.

Visualiseerimine on oluline osa Tauri ettevalmistusest. Ta paneb end mõttes võistlusolukorda ja kujutleb vaimusilmas, kuidas iga trikki sooritada. Lisaks koostab ta paberile võistlusala joonise, kus on täpselt kirjas iga liigutuse detailid ja tema enda lähenemine. Selline visuaalne ettevalmistus aitab tal selgelt mõista, mida ta peab tegema, et võita.

Enne võistlust laseb Tauri end muusikal kanda ja tantsib. See aitab tal lõõgastuda ja saada positiivset energiat. Pärast seda tunneb ta end täielikult võitlusvalmina ja kõik tema pingutused on suunatud vaid parima tulemuse saavutamisele.

Võit tuli teenitult

2021. aasta Red Bull Slack Warriori võistlusel oli Tauri suurimaks väljakutseks hoida lõpuliinil enne finišit tempot. See nõudis mitte ainult füüsilist vastupidavust, vaid ka vaimset tugevust ning võimet säilitada kontsentratsioon pingelistes olukordades.

Esimesele Red Bull Slack Warriori võistlusele minnes olid mehel suured ootused. „Soovisin täielikult mõista võistlustingimusi ja visualiseerida oma tegevusplaani, et võidule lähemale jõuda,“ meenutab Tauri. Ta oli pühendunud võistlusele ja püüdis leida parimat strateegiat, et saavutada soovitud tulemus.

Red Bull Slack Warriori võistluse edu taga olid Tauri jaoks mitmed olulised tegurid. Eelnevad kogemused Hollywoodis slackline'il kaskadöörina olid tema jaoks vaieldamatult suureks eeliseks. See andis talle kindluse ja oskused teha keerulisi trikke ning kontrollida oma keha slackline'il. Samuti oli tal varasem kogemus Speedline võistluste korraldamisega Eestis ja osalemisest rahvusvahelistel võistlustel. Kõik see aitas tal mõista võistluste dünaamikat, ettevalmistusprotsessi ja konkurentsi.

Uued eesmärgid

Pärast võistluse võitmist on Tauri keskendunud slackline'i kombineerimisele tuletantsu ja hairhangiga. „Slackline pakub suurepärast võimalust väljendada oma loovust. Üha enam kasutatakse slackline'i showelementidena üle kogu maailma ning minu eripära seisneb põleva liinil hüppamise ja hairhangi ning slackline'i šõude kombineerimises,“ räägib mees, kes on leidnud selles valdkonnas oma unikaalse lähenemise, mis võimaldab tal end täielikult väljendada.

Tulevikus on Tauril mitmeid eesmärke ja ambitsioone. Lisaks Red Bull Slack Warriorile ootab teda ees palju põnevaid projekte. Ta on seadnud eesmärgi püstitada maailmarekord leegitseval slackline'il trikitades ning seda sooritust saab näha Inspiratsioonifestivalil Tartus 22. juulil 2023. Lisaks sellele on ta loonud agentuuri nimega Tuleteater ning soovib jätkata selle arendamist ja kasvatamist üle Eesti ning tulevikus ka Euroopas.

Tauri usub kindlalt, et Red Bull Slack Warriori esikoha võitmine ei ole ühekordne saavutus ning ta on valmis vastu võtma uusi väljakutseid ning võitma tulevikus veel mitmeid võistlusi ja projekte.

Red Bull Slack Warrior toob 29. juulil Rummu Karjääri kokku 12 maailma parimat slacklinerit.

Silma tasub peal hoida nii Red Bull Estonia Instagrami kui Facebooki kontodel, kus jagatakse olulist infot nii ürituse ja osalejate kohta.

Üritust toetavad Jalla Casino, Rummu Karjäär, Moller Auto, Delfi, Sky Plus, GoPro, Hestia Hotel ja Sportland.