Erinevate väljaannete teatel peeti Ostaptšuk Valgevene võimude poolt kinni neljapäeval. Mis alustel ta vahistati, pole veel teada.

Ostaptšuk on avalikult aastaid avaldanud toetust Valgevene opositsioonile. Riigi opositsiooniliider Svjatlana Tsihhanovskaja on Ostaptšuki saatuse pärast murest. „Olen väga häiritud uudistest, et meie kuulus sportlane Ostaptšuk on Minskis teadmata põhjustel kinni peetud,“ kirjutas ta. „Ta on repressioonirežiimi hukka mõistnud ning toetas 2020. aasta proteste. Ta isegi pani oma medalid müüki, et sportlasi aidata.“

Telegrami teatel on Ostaptšuk üks sportlastest, kes kirjutas alla kirjale, kus mõisteti hukka Aljaksandr Lukašenka režiim ja sõjategevus Ukrainas.

Sportlasena saatsid Ostaptšuki kogu karjääri vältel dopinguskandaalid. Valgevenelanna võitis 2008. aasta Pekingi olümpial kuulitõukes pronksi ja neli aastat hiljem Londoni olümpial kulla, kuid pidi tagantjärele mõlemad medalid positiivsete dopinguproovide tõttu tagastama.

Lisaks Londoni olümpiakullale ja Pekingi pronksile on Ostaptšuk pidanud tagastama ka 2005. aasta maailmameistrivõistluste kuldmedali. Valgevenelanna Helsingi MMi positiivne dopinguproov avastati 2013. aastal. Samuti tühistati tema medalivõidud 2007. aasta MM-ilt. Küll on jäänud kehtima tema hõbedane tulemus 2003. aasta Pariisi MM-ilt.

Jaga
Kommentaarid