Kolm korda õe Venusega paarismängu olümpiakulla võitnud Serena jõudis üksikmängus esimest korda kullani neli aastat tagasi Londonis. Vahepealse nelja aastaga on 34-aastane Serena võitnud seitse Suure Slämmi turniiri ja jõudnud vastavas arvestuses 22 esikohaga ühele pulgale legendaarse Steffi Grafiga.

Tänavu on Williams kaks Suure Slämmi turniiri finaali kaotanud, kuid Wimbledonis pöördus ta tagasi võitude rajale, kui sai esikohamatšis kahes setis jagu sakslannast Angelique Kerberist.

Naiste turniir on tugev, sest maailma edetabelis esikümnest on puudu vaid Simona Halep ja Viktoria Azarenka. Williams on veenev favoriit ja seda näitab ka Paf-i kihlveoportaali võidukoefitsient 2.20.

Üllatusemaiastel spordisõpradel tasub jälgida Serena teise ringi mängu, kus tema vastane on suure tõenäosusega prantslanna Alize Cornet, kes on ameeriklannast viimases kahes omavahelises mängus üle olnud. Cornet suurüllatus võib Serena tabeliveerandist nelja parema hulka viia näiteks tšehhitari Petra Kvitova, kes võidukoefitsientiga 16.00 on 6. kohal.

Muguruzal ja Kerberil ei vedanud loosiga

Paf-i portaalis järgnevad Williamsile koefitsientide poolest maailmas neljas reket Garbine Muguruza Hispaaniast (6.00) ja teine reket Angelique Kerber Saksamaalt (7.00). Mõlema võimalused võib väärata kesine loos. Muguruza peab poolfinaali jõudmiseks üle olema vanemast Williamsi õest Venusest, kellele ta senise karjääri jooksul on ainult kaotanud. Kerberi jaoks võib saatuslikuks saada sel hooajal aina paremasse vormi kerkiv maailma 10. reket Svetlana Kuznetsova, kes kuulub nende õnnelike venelaste hulka, kes Rios starti pääsevad.

Finaalivõimalused on kindlasti ka ameeriklannal Madison Keysil (10.00) ja poolataril Agnieszka Radwanskal (13.00), kes mõlema edu korral veerandfinaalis peavad üksteiselt mõõtu võtma.
Kahjuks jääb teist korda järjest olümpial õige napilt esindamata Eesti tennis. Kui neli aastat tagasi pidi Kaia Kanepi viimasel hetkel vigastuse tõttu turniirist loobuma, siis seekord jäi Anett Kontaveit pääsmest ilma sedavõrd õhkõrnalt, et mitu head tunni levitas Eesti meedia rõõmusõnumit Kontaveidi pääsemisest Riosse, millele kinnitust paraku ei tulnud.

Meesüksikmäng naiste omast lahjem

Meesüksikmängus on tippude read naiste turniirist tunduvalt hõredamad. Maailma edetabelis kahekümnest paremast on kohal vaid pooled ning nimekaim puuduja on mõistagi šveitslane Roger Federer, kes ilmselt kaotab sellega viimase võimaluse briljantsesse CV-sse üksikmängu olümpiakuld lisada.

Maailma esireket Novak Djokovic on Paf-i võidukoefitsentide põhjal küll favoriit (1.65), kuid sugugi mitte nii veenev suursoosik kui Serena Williams naisüksikmängus. Hiljuti Wimbledoni turniirivõiduga head vormi näidanud šotlase Andy Murray koefitsient on 3.00. Ajalugu tõotab Murray'le head. Viimati võitis ta kodupubliku silme all Wimbledoni turniiri 2012. aastal, millele järgnes peagi triumf olümpiamängudel.

Djokovic ilmselt ajalooarhiivist paralleelide otsimisest hoiduks, sest tema avaringivastane on argentiinlane Juan Martin del Potro, kes neli aastat tagasi serblase olümpiamängude pronksikohtumises üle mängis. Spordisõbrad, kes usuvad, et ajalugu käib ringiratast, teenivad avaringis del Potrole panustades oma raha tagasi 9-kordselt. Lisaks del Potrole kuulub Djokoviciga samasse tabeliveerandisse näiteks maailma üheksas reket Jo-Wilfried Tsonga Prantsusmaalt, kelle võidukoefitsient on 51.00.

Murray kõige suurem konkurent poolfinaali murdmisel tundub olevat seitsmenda paigutusega David Ferrer Hispaaniast. Hispaanlastest rääkides tuleb peamiselt pilgud pöörata aga Pekingi olümpiavõitja Rafael Nadali suunas. Randmevigastuse tõttu Prantsusmaa lahtistest meistrivõistlustest saati võistluspraktikata 30-aastane Nadal võib osutuda tõeliseks mustaks hobuseks.

Tema võidukoefitsient on 12.00, millega ta on Djokovici, Murray ja jaapanlase Kei Nishikori (11.00) järel neljandal kohal, kuid kui Nadali vorm vähegi saiavormist etem on, võib ta ennast rahulikult soojaks mängida, sest esimene asetatud vastane saab tema teele sattuda alles kolmandas ringis ning ainus maailma edetabeli TOP30-sse kuuluv mängija tema tabeliveerandis on belglane David Goffin (ATP 13).

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Olümpiamängude koefitsiendid ja kampaaniad leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid