Driftijad harjutasid terve päeva ja osa neist ka eile õhtul Laitse Rallypargis parimaid driftipoognaid, et täna õhtul võtta kvalifikatsioonis parim tulemus. Konkurents oli väga tihe. Sajast võimalikust üle 90 punkti saavutasid kolm sõitjat, kes kahe kvalifikatsioonisõiduga jagasid kolm parimat kohta omavahel ära. James Deane Iirimaalt ja Janis Eglite Lätist on siinmail väga tuntud sõitjad ning nemad olid kindlasti favoriitide seas, aga üllatusvõidu võttis hoopis Aleksander Kantarovski Austraaliast 92,5 punktiga. Kantarovski on tipptasemel driftija, ent Eestis ta varem sõitnud pole ning Laitse Rallyrada on talle täiesti võõras. Sellegipoolest suutis mees päeva jooksul karmi rajaga sõbraks saada ning üllatada nii pealtvaatajaid kui hindajaid.

Parima eestlasena tuli kvalifikatsioonis viiendale kohale valitsev Eesti meister Kert-Eigo Kulla, kes teenis oma parima sõidu eest üle 88 punkti. Teise parima eestlasena tuli kaheksandale kohale Jako Pino.

Homme hommikul jätkub suur driftivõistlus treeningsõitudega, mis on ainult paarissõidud, sest homme on tandemsõitude päev! Kell 13 toimub võistlejate paraad ja tutvustus, millele järgnevad TOP 32 tandemsõidud kuni võitja selgumiseni.