Spordikanali Viasat Sport Baltic sisujuhi Kalev Kruusi kinnitusel on kommentaatorite hulgas nii pikaajalise kogemusega teletegijaid kui ka endisi tippsportlasi ja tõelisi oma ala eksperte. “Näiteks võib tuua kolmedel olümpiamängudel ujumises võistelnud Indrek Sei, NSV Liidu viimase meistri korvpallis Rauno Pehka või Rio olümpiale pürginud Eesti viimaste aastate edukaima aerutaja Joosep Karlsoni,” rääkis Kruus. “Vanameistritest võtavad teiste seas kommentaatorikabiinis kohad sisse 1980. aasta olümpiavõitja veepallis Mait Riisman, pikaajaline võimlemistreener ja mitmekordne Eesti meister Viktor Saaron ning lauatenniselegend Rein Lindmäe, kes on kuue aastakümne jooksul võitnud Eesti meistrivõistlustel rekordiliselt 66 medalit, neist 36 kuldset. Kommentaatorite nimekiri täieneb kindlasti veel, sest läbirääkimised on pooleli õige mitme olümpiaareenidel võistelnud eestlasega.”

Rio olümpiamängude korvpallivõistlusi hakkavad kommenteerima Kalev Kruus, Rauno Pehka ja Tarmo Paju, jalgpalli Taavi Pailk, Dannar Leitmaa, Raul Ojassaar ja Jonas Grauberg, kergejõustikku Margus Uba ja Timo Tarve, võrkpalli ning rannavõrkpalli Vallot Pukk ja Andrei Ojamets, tennist Michel Lehtmets ning lauatennist Rein Lindmäe ja Toomas Libest.

Sõudmises jagab Eesti televaatajatele põhjalikke taustaselgitusi Timo Tarve, tõstmises Dannar Leitmaa, ujumises Indrek Sei ja Margus Uba, triatlonis Kalev Kruus ja Priit Ailt, vehklemises Jüri Salm ja Meelis Loit, riist- ning iluvõimlemises Viktor Saaron, Alar Polt ja Epp Rohila, jalgratta maanteesõidus Allan Oras, trekisõidus Andres Lekko ning maastikurattasõidus ja BMXis Kristjan Sepp ning Juho Mattus.

Aerutamise kärestikuslaalomis toob eestikeelsed kommentaarid televaatajateni Joosep Karlson, maadluses Kristjan Press, poksis Kaupo Arro ja Rain Karlson, vettehüpetes Taavi Pailk, käsipallis Mihkel Jürisson, veepallis Mait Riisman ja Vallot Pukk jt.

5. - 21. augustini toimuvad Brasiilias Rio de Janeiros järjekorras 31. suveolümpiamängud, millest võtab osa üle 10 000 sportlase 206 riigist. Tegu on esimeste olümpiamängudega Lõuna-Ameerikas.

Eesti juhtivat spordikanalit Viasat Sport Baltic näeb Viasati satelliit-digitelevisiooni vahendusel, uues internetitelevisioonis Viaplay ning Telia Eesti, Starmani ja STV kaabelvõrkudes. Viasat on ka 2016. aasta Rio suveolümpiamängude ametlik edastaja ning näitab spordikanali Viasat Sport Baltic ja kuue lisakanali vahendusel täies mahus kõiki olümpiamängude alasid ligikaudu 1000 tunni ulatuses, mis kättesaadavad ka voogedastusteenuse Viaplay vahendusel. Viasat on osa Euroopa juhtivast meediagrupist Modern Times Group (MTG).