Koondisekutse said Paul Pierce (Boston Celtics), Andre Miller (Cleveland Cavaliers) ja Raef LaFrentz (Dallas Mavericks).

Lisaks pandi nö. ootelehele Duke’i ülikooli kaitsja Jason Williams, kokku võetakse koondisse kaks üliõpilaskorvpallurit.

Varem on USA koondisse nimetatud Jason Kidd (New Jersey Nets), Reggie Miller, Jermaine O’Neal (mõlemad Indiana Pacers), Ray Allen (Milwaukee Bucks), Shawn Marion (Phoenix Suns), Michael Finley (Dallas Mavericks) ja Antonio Davis (Toronto Raptors). Seega on koondises veel kaks vakantset kohta.

USA koondis, mis seekord ei koosne ainult NBA staaridest, on siiski 29. augustist 8. septembrini toimuva MM-i suurfavoriit.

1998. aasta MM-il jäi USA kolmandaks, kuna koondisse ei lubatud ühtegi NBA mängijat ning seal mängisid USA väikeliigade ja Euroopas mängivad korvpallurid.

MM-il mängivad lisaks USA-le veel Alžeeria, Angoola, Argentina, Brasiilia, Kanada, Hiina, Saksamaa, Liibanon, Uus-Meremaa, Puerto Rico, Venemaa, Hispaania, Türgi, Venetsueela ja Jugoslaavia.