Gay kuulus USA koondisesse ka 2010. aasta korvpalli MM-il, Londoni olümpia meeskonda ta aga ei pääsenud. USA koondis teatas ametlikus pressiteates, et Gay osaleb 14.-16. augustil koondise treeninglaagris Chicagos ja ta on kaasatud koondise tegemistesse vähemalt 2016. aastani.

Pärast koondise liidri Kevin Duranti otsust loobuda MM-il mängimisest oli Ühendriikide korvpallikoondise nimekirja järgi jäänud vaid 15 mängijat. Gay lisandumisega on meeskond paisunud ajutiselt jälle 16-liikmeliseks, kuid kuna MM-ile pääseb maksimaalselt 12 mängijat, siis neli meest peavad augusti lõpus lahkuma koondise juurest.

Sacramento Kingsi üks liidreid Gay ei pruugi küll 12 mängija hulka kuuluda, kuid ta on pikk, füüsiliselt võimas ja suudab mängida samu positsioone, mis Durant. Ainult üldjuhul halvema efektiivsusega.

Gay otsesteks konkurentideks USA koondises on Chandler Parsons (Dallas Mavericks), Gordon Hayward (Utah Jazz) ja Kyle Korver (Atlanta Hawks). Tõenäoliselt kasutab koondise peatreener Mike Krzyzewski väikse äärena aeg-ajalt ka James Hardenit (Houston Rockets) ja Gay endist meeskonnakaaslast DeMar DeRozanit (Toronto Raptors). Gay eeliseks räägib fakt, et lisaks Parsonsile suudab ta eelnevast nimistust vajadusel mängida suurt äärt.

Viimasel hooajal paistis Gay silma eelkõige enda suurepäraste numbrite tõttu pärast hooajakeskset vahetust Raptorsist Kingsi. Kingsi ridades olid Gay näitajad põhihooajal keskmiselt 20,1 punkti, 5,5 lauapalli ja 3,1 resultatiivset söötu mängu kohta.