Kaheksa kohtumist jagati kahele nädalale ning esimesed neli peetakse teisi- ja kolmapäeval. Põnevaimat mängu pole keeruline välja tuua, selleks on loomulikult Paris Saint-Germain — Chelsea vastasseis, ent algaval nädalal on võistlustules ka sarja kümnekordne võitja Madridi Real ja kahel korral Euroopa meistrite karikavõitjaks kroonitud Lissaboni Benfica.

PSG-d hinnatakse suursoosikuks

Teisipäeva õhtul Pariisis toimuvaks mänguks hinnatakse koefitsientide alusel suursoosikuks kodumeeskonda. Chelsea võidukoefitsient on koguni 6.10, mis nelja mängu suurim. PSG koduvõidu koefitsient on 1.62 ja viigi puhul 3.65. Kui vaadata mõlema tiimi viimast koduliiga mängu, siis poleks selline suur erinevus õigustatud — PSG ei saanud kodus jagu Lille’ist, samas kui Chelsea purustas samuti kodus 5:1 Newcastle Unitedi.

Kaks meeskonda kohtuvad Meistrite Liiga play-offis juba kolmandat hooaega järjest. Mõlemal korral said edasipääsu puhul otsustavaks võõrsil löödud väravad. Mullu 17. veebruaril mängiti Pariisis 1:1 viiki ja kuigi Zlatan Ibrahimovic eemaldati kordusmängus juba 31. minutil, sai PSG lisaajal tänu Thiago Silva väravale kätte 2:2 viigi, millest piisas veerandfinaali pääsuks.

Tunamulluses veerandfinaaliski kohtuti avamängus Pariisis ja võõrustajad said 3:1 võidu, ent Chelsea alistas prantslased korduskohtumises 2:0. Tänavusel alagrupiturniiril võitis Chelsea G-grupi 13 punktiga, PSG kogus A-grupis sama arvu punkte, ent jäi tahapoole Madridi Realist. Pariislased oli kaitses võimsad, sest lasid kuues alagrupimängus endile lüüa vaid ühe värava, sellegi võõrsil.

Zenit alistas mullu Benfica kahel korral

Teises teisipäevas mängus võõrustab Benfica Sankt-Peterburgi Zeniti. Kodumeeskond läheb mängule negatiivse emotsiooniga, sest Portugali liigas kaotati reedel kodus 1:2 FC Portole. Minetati liidrikoht ning lõppes mulluse meistri 11-mänguline võiduseeria.

Venemaa meistrivõistlused jätkuvad alles märtsi algul ja nii valmistub tabelis kuuendal kohal paiknev Zenit Benidormis, Hispaanias. Viimati osaleti Lõuna-Portugalis Algarve-tuniiril, kus alistati Brøndby IF ja Norrköpingi IFK ning finaalis penaltiseeria abiga ka Örebro SK.

Benfica läheb mängule kerge soosikuna, võidukoefitsiendiga 2.62. Zenit tooks võidu korral raha tagasi 3.60-kordselt, viigi puhul on koefitsient 2.12. Hooajal 2011/12 kohtusid klubid samas Meistrite Liiga faasis ja siis pääses tulemustega 2:3 ja 2:0 (kodus) edasi Benfica. Mullu aga oldi vastamisi alagrupiturniiril ning Zenit võitis mõlemad mängud — kodus 1:0 ja võõrsil 2:0.

Wolfsburg peab hakkama saama kaptenita

Kolmapäeval võõrustab tänavuse hooaja üllatusmeeskond KAA Gent sakslaste VfL Wolfsburgi. Meistrite Liiga debüüthooajal alagrupis 10 punkti kogunud ning Valenciat ning Lyoni edestanud Belgia meistri võimalusi hinnatakse küllalt kõrgelt, ehkki Wolfsburg on kerge soosik. Külaliste võidukoefitsient on 2.40, Gentil 2.45 ja viigil 3.40.

Gent juhib hetkel Belgia liigat, viimati alistati Mouscron 2:0. Wolfsburgi hooaeg pole nii hästi sujunud — pärast laupäevast 2:0 võitu FC Ingolstadti üle ollakse Bundesligas 8. tabelireal. Meistrite Liigas mängiti sügisel aga edukalt- võideti B-alagrupp 12 punktiga ning jäeti selja taha PSV Eindhoven, Manchester United ja Moskva CSKA.

Huvitav on tõsiasi, et nõrgemates eurosarjades on Gent kahel korral kohtunud Saksamaa klubidega, pole kodumängu võitnud, aga edenes mõlemast paarist järgmisse ringi. Sama põnev aga on ka fakt, et Belgia klubid pole UEFA Meistrite Liigas veel kunagi sakslastest jagu saanud — 4 viiki ja 10 kaotust. Wolfsburgile on kindlasti tagasilöök kapten Naldo mängukeeld.

Real läheb murdma Itaalia-needust

Teises kolmapäevases kohtumises lähevad Stadio Olimpicol vastamisi AS Roma ja Madridi Real. Kümnekordne võitja läheb uue peatreeneri Zinedine Zidane’i eurosarja treeneridebüüdile hoolimata võõrast väljakust soosikuna. Reali võidukoefitsient on 1.85, Romal 4.20 ja viigil 3.75.

Real võitis Hispaania liigas laupäeval kodus Bilbao Athleticu 4:2 ja tõusis enne pühapäevaõhtust Madridi Atletico mängu teiseks. Roma noppis Serie A-s neljanda võidu järjest, alistades võõrsil Carpi 3:1, ent on liider Juventusest siiski 10 punkti maas ja kolmandal kohal.

Viimati kohtusid Roma ja Real UEFA Meistrite Liigas kaheksa aastat tagasi, samuti kaheksandikfinaalis ja itaallased võitsid mõlemad mängud 2:1. Ka siis juhendas Romat jaanuaris treeneritoolile naasnud Luciano Spalletti. Reali kahjuks räägib ka tõsiasi, et viimased kaheksa (!) play-off vastasseisu Itaalia klubidega on lõppenud väljalangemisega. Samas oli Real alagrupifaasi edukaim meeskond, kogudes 16 punkti ja lüües keskmiselt 3,17 väravat mängus.