Ravikindlustusnõukogu tegi otsuse erialaarstide konsiiliumi järelduse ja keskhaigekassale esitatud tüdruku isa taotluse alusel, teatas keskhaigekassa pressiesindaja BNS-ile.

Erialaarstide konsiilium leidis, et tüdrukule kavandatav operatsioon võib lapse tervist parandada, mistõttu on plaanitav ravi põhjendatud. Aasta tagasi teatas erialaarstide konsiilium, et Triinu-Liisu kaasasündinud südamerike ei pruugi olla ravitav ja lükkas lapse vanemate operatsiooni rahastamise taotluse tagasi.

Esimese operatsiooni tegid arstid tüdrukule Soomes, see õnnestus ja andis lootust, et laps jääb elama. Ka nüüdseks operatsiooniks on oma toetust pakkunud mitu soomlast, üks neist on miljonär Jaako Rytsolä.

Soome raviarstid on esialgu hoidunud ennustamast, millise tulemusega võib teine südamelõikus lõppeda.

Sel aastal on Triinu-Liis Tamme raviks kulunud Eesti ravikindlustusraha ligikaudu 25.000 krooni. Keskmiselt on Eestis kulunud tänavu ühele inimesele 2131 krooni ravikindlustusraha. Välismaale on 2000. aasta jooksul Eestist saadetud ravile 17 patsienti ja nende peale on kulunud 1,75 miljonit krooni, märkis keskhaigekassa pressiesindaja.

Ravikindlustusnõukogu komisjon peab vajalikuks Triinu-Liis Tamme edasise ravi läbiviimiseks ja rahastamise kavandamiseks soome-eesti arstide koostööd. Ravikindlustusnõukogu ja keskhaigekassa on seisukohal, et uuringud ja ravi, mida on Eestis võimalik teha, teostataks Eestis, sõnas pressiesindaja.