24-aastase sprinteri saavutus on seda vägevam, et enne starti ei oodanud mitte keegi, et ta legendaarse Michael Johnsoni 17 aastat vana margi ületaks - kuid täpselt nii lõpuks läks. Kõige välimisel rajal jooksnud van Niekerk läbis staadioniringi ajaga 43,03 - Johnsoni vana rekord 43,18 sai ületatud 15 sajandiksekundiga.

Eriliselt tugev oli van Niekerki jooksu puhul distantsi teine pool - lõpusirgel ei andnud ta konkurentidele vähimatki võimalust. "Ma pole mitte kunagi näinud nii kiiret jooksu 200st 400 meetrini," sõnas USA telekanalis NBC jooksu otseülekannet kommenteerinud Johnson. "Ma tahaksin väga näha, millised olid tema vaheajad. Ta võis vabalt teised 200 meetrit joosta kiiremini kui esimesed, mis teevad tema saavutuse veel võimsamaks. Väga hästi tehtud!"

Johnson jätkas: "Ja ta on veel nii noor! Milleks ta veel võimeline on? Kas ta suudaks joosta alla 43 sekundi? Arvasin kunagi, et ka mina olen selleks suuteline, kuid ei jõudnud kunagi nii kaugele."

Hõbedale tuli Grenada mees Kirani James (43,76) ning pronksile kaheksa aastat tagasi Pekingis triumfeerinud ameeriklane LaShawn Merritt (43,85).