Eesti vajas alagrupi võitmiseks ja EMile otsepääsme saamiseks vähemalt 15-punktilist võitu, kuid täna selleks mingit võimalust ei avanenud, sest mängu domineeris algusest lõpuni kindlalt Poola.

Külalised võitsid avaveerandi 24:16 ja kasvatasid poolajavileks vahe juba 19-punktiliseks (46:27). Kolmanda neljandiku lõpuks kärises vahe juba 28-le punktile (67:39), viimane veerand kujunes vaid lõppseisu vormistamiseks.

Eesti resultatiivseim oli Reinar Hallik, kes tõi 17 mänguminutiga 15 punkti, Rain Veideman lisas 12 ja Tanel Kurbas 10 punkti. Eestlaste kaugvisked olid täna vaid 26% (6/23). Võimsa viskekontserdi pakkunud Poola tabas samas 25-st kaugviskest 12 (46%) ja võitis lauavõitluse 37:30.

Igati südika valiksarja pakkunud Eesti sai 3 võitu ja 3 kaotust, mis andis teise koha, sest Valgevene kaotas viimases voorus üllatuslikult Portugalile 62:77 ja lõpetas sama saldoga. Viie võiduga alagrupi võitnud Poola pääses meie grupist ainsana EMile.

Valgevene jaoks oli kaotus dramaatiline - tänu Ukraina 11-punktilisele allajäämisele kodus Sloveenia vastu ja Hollandi 51:82 kaotusele Saksamaale oleks Valgevene Portugali võites pääsenud maa korvpalli ajaloos esmakordselt EM-finaalturniirile. Kaotus tähendas, et edasipääsu üle sai rõõmustada hoopis Ukraina.

Alagrupi võitjatena jõudsid lisaks Poolale finaalturniirile ka Belgia, Saksamaa, Venemaa, Sloveenia, Gruusia ja Ungari, teise koha meeskondadena Island, Montenegro, Suurbritannia ja Ukraina. Teise koha meeskondadest jäävad finaalturniirilt eemale lisaks Eestile veel Holland ja Bosnia-Hertsegoviina.

Mäng täispikkuses: