Teades mitmeid inimesi, kes käivad jõusaalis, tekkis mul kohe alguses küsimus, et kuhu siis jäävad "käepäevad" ja "jalapäevad". "Alguses ei olegi mõtet neid teha," sain vastuseks Reval Spordi treenerilt Siim Kelnerilt. Lihased ei ole veel nii arenenud, et saaks neile kohe suuremat koormust anda ning alustada tuleb tasa ja targu, Juba siis sain teada, et ka mina näen seda aega, kus kahel päeval teen erinevaid harjutusi.

Nüüd ongi üks päev rinna, õlgade ja käte päralt ning teine päev seljale ning jalgadele - kokku 18 erinevat harjutust. Lisaks siis alguses väike sõit rattal ning lõpus 45 minutit vabalt valitud kardioseadmel (minu puhul ikka ratas). Ühesõnaga, andmine on selline, et terve keha tunneb mõnu.

Esimene päev on mulle keerulisem, käed saavad siin korralikult vatti ning viimased harjutused lähevad vaevaliselt. No ei ole jõudu enam, aga ei taha vähem ka teha. Justkui keegi vaataks ja hindaks, "oi oi, nõrk mees oled, sina teed siin nii väikeste raskustega, aga ikka ei suuda lõpuni vedada." Tegelikult on siin igaüks siiski enda eest väljas - ehkki on ka sõpruskondi, mille liikmed teineteist abistavad ja ergutavad. Mina olen üksik hunt ja pean ise ennast tagant torkima. Pean tunnistama, et iga kord lihtsalt ei suuda kogu rehkendust ära teha, aga teen ka üle poole. Kevade Tootsist olen vähemalt kõvem mees.

Jalgade osa jaksan paremini, aga seegi võtab hirmsalt läbi. Uskumatu, kuidas näiteks jalgade kõverdamine kõhuli võib higi lahti võtta. Jalgade sirutamine istudes paneb ka hingeldama.

Ahjaa, siiamaani olin kardiosaalis ilma kõrvaklappide ja muusikata. Eile proovisin esimest korda muusikat kõrva lasta ja töötas päris kenasti. Vana hea Metallica andis jalgadele hoogu juurde ning aeg lendas hoopis kiiremini. Üks miinus siiski oli. Teen nii, et viimased 3-5 minutit 45 minutist spurdin, väntan kiiremini ja püüan hoida tempot üleval. Ja siis hakkas kõrvas mängima "Nothing else matters". No ei ole parim lugu, mille saatel endast viimast anda.

Järgmine blogipostitus tuleb juba õige pea, see saab olema video, kus treener Siim Kelner räägib muuhulgas, miks jõusaalis suvaliste masinate peal suvalises järjekorras harjutuste tegemine kasulik ei ole. 

Olge lainel ja liikuge!