23-aastane Jois jäi kolmapäevasest Tartu ja BC Kalev/Cramo heitlusest kõrvale välja löönud vana vigastuse tõttu. Mis austraallasest saab?

"Jube raske öelda. Täna (eile - toim.) tehti uuring ja seal on mingi vana häda," rääkis Tartu peatreener Gert Kullamäe. "Ma arvan, et süstide ja tablettide näol me üritame teha nii, et teisipäeval ta on mängukõlblik euromänguks, aga pikas perspektiivis ei ole see lahendus. Ma ei tea - me peame siin arutama tema endaga ka, kuidas ja mismoodi me edasi läheme, sest nii on raske, kui ta ei treeni ja ei tunne ennast hästi. Valuvaigistid, süstid... see ei ole hea."

Meistrite liigas taanlaste Bakken Bearsi vastu mõlemas mängus koguni 17 lauapalli võtnud Joisi minuteid mängis Kalevi vastu suuresti noor Ivo Van Tamm, kes tavaliselt harjunud tegutsema number kolme positsioonil. "Alguses ma ei olnud temaga rahul, aga noore mehe asi ja mängib valel positsioonil olude kiuste," selgitas Kullamäe. "Kuna meil pole Venkyt ja Kent-Kaarelit (Venet), siis ta peab nüüd lihtsalt olema võõral positsioonil. Ta tundis ennast alguses ebamugavalt, aga teisel poolajal läks võitlustesse, sai lauapalle paar tükki. Väga tubli!"