Vastava avalduse edastasid EOKile Kristina Shmigun, Andrus Veerpalu, Jaak Mae ja Raul Olle.

Nädala algul teatasid oma soovist kuuluda EOK ridadesse Erki Nool, Indrek Pertelson, Aleksei Budõlin, Indrek Sei, Inna Rose, Anu Kaljurand, Toomas ja Tõnu Tõniste ning Valeri Nikitin. Avalduse esitas ka Imre Tiidemann ning juba kevadel tegi seda kahekordne olümpiapronks, Riigikogu liige Jüri Tamm.

Tippsportlased väljendavad avaldustes soovi anda oma panus spordi edendamisse Eesti Olümpiakomiteese kuuludes ja viitavad Rahvusvahelise Olümpiakomitee eeskujule.

"Viimasel ajal on kaasaegse olümpialiikumise arengus täheldada muutusi, seda eelkõige osalusdemokraatia suurendamise osas organisatsiooni juhtimisel," nendivad Eesti tippsportlased oma avaldustes. Nad tahavad oma kogemustele tuginedes kaasa aidata olümpialiikumise arengule ning olümpiahartas jäädvustatud põhimõtete siirdamisele Eesti ühiskonda.

EOK tegevdirektor Siim Sukles ütles, et avaldused vaatab esmalt läbi EOK täitevkomitee, kes koguneb istungile 3. novembril ning esitab väljavalitud vastavalt EOK põhikirjale olümpiakomitee täiskogule, kes koguneb 24. novembril.

Hetkel on kolm olümpiavõitjat — Erika Salumäe, Jaan Talts ja Jaak Uudmäe EOK liikmed. Veel viis olümpiavõitjat — Ants Antson, Viljar Loor, Svetlana Lozovaja-Tshirkova, Ivar Stukolkin ja Jüri Tarmak on EOK auliikmed. Tegevtippsportlasi EOK liikmeskonnas ei ole.