40-aastane Svenska Dagbladeti ajakirjanik vaatas Kiievis inglaste hotellis Opera rahulikult pealt, kuidas Roy Hodgson oma mängijatele seinale taktikalisi skeeme kuvab. 40-minutilise koosoleku jooksul kandis Hodgson enesele teadmata "spioonile" ette, kuidas ta tahab, et tema mängijad Rootsi vastu karistuslöökide ja nurgalöökide ajal kaitses tegutsema peavad.

"Juhtusin just oma kolmanda korruse aknast välja vaatama, kui nägin Roy Hodgsonit läbi klaaspõranda. Sain aru, et olen peale sattunud tema tiimikoosolekule ja slaidiesitlusele, seega otsustasin binokliga asja lähemalt vaadata. Jõudsin teha detailseid märkmeid, kuni mind vist märgati ja kate ette pandi. Kuid selleks ajaks ma juba teadsin, kes inglastest milliseid rootslasi nurgalöökide ja karistuslöökide ajal katab," rääkis ta Daily Maili vahendusel.

"Inglased otsustasid kõik oma saladused mulle ette sööta. Mis ma oleksin pidanud tegema - eemale vaatama? Helistasin kohe Rootsi treeningbaasi ja nad tundusid olevat vaimustatud."

Billger helistas nimelt Rootsi abitreenerile Reine Almqvistile, kes ütles talle: "Suured tänud abi eest. See on väga, väga hea."

Luureinfo saamist ja selle kasutamist tunnistas reedese mängu järel ka Rootsi koondise pressiesindaja Hans Hultman. "Jah, me saime sellest suurt abi," lausus ta.

Rootsi kaotas siiski D-alagrupi teises kohtumises reedel Inglismaale 2:3, kuid oli kuni teise poolaja keskpaigani veel 2:1 eduseisus. Inglaste päästjateks osutusid 64. minutil Theo Walcott ning 77. minutil Danny Welbeck.

Huvitaval kombel sündisid aga rootslaste mõlemad väravad just karistuslöökidest.