Soovitusi tõrvikukandja kandidaati kohale laekus enam kui 120. Nende seas oli inimesi üle Eesti, kes oma igapäevase töö käigus või vabatahtlikuna on andnud endast veidi rohkem kui neist eeldatakse. Selliseid silmapaistvaid inimesi said tõrvikukandja kandidaatideks esitada nende sõbrad, tuttavad ja kolleegid, kes pidid ka põhjendama, miks just antud inimene väärib võimalust kanda olümpiatuld. Nädala alguses valis žürii, kuhu kuulusid Samsungi olümpiasaadik Mikk Pahapill, Eesti Olümpiakomitee (EOK) esimees Mart Siimann, EOK täitevkomitee liige Erki Nool ja Samsung Electronics Eesti esinduse juht Ursel Velve, välja 20 kõige sobivamat kandidaati tõrvikukandjaks.

„Žüriil oli otsust teha raske, sest soovitusi oli palju ning põhjendused, miks üks või teine inimene sobiks tõrvikukandjaks, olid väga südamlikud,“ kommenteeris žürii liige Samsungi olümpiasaadik Mikk Pahapill.

Kahekümne žürii poolt välja valitud tõrvikukandja kandidaadi seas on: Jaanus Kala Antslast, Rauno Avel Tallinnast, Anneliis Kõiv Kohilast, Krista Lember Kuressaarest, Aarne-Vello Kersa Viimsist, Valdo Jahilo, Katre Tekkel, Margus Jaago, Renna Järvalt, Riina Vändre, Ulla Jõgi, Laura Soome ja Kadri Heinla Tallinnast, Silvi Lukjanov ja Joosep Lohur Türilt, Heiki Sarapuu Ülenurmelt, Aivar Hommik Viljandist, Anna Makarova Tartust ning Mark Laine ja Meelis Juursoo Võrust. Tänasest kuni esmaspäevani saab internetilehel samsung.ee valida kandidaatide seast oma lemmiku ning tema poolt hääletada. Teisipäeval selgitab žürii välja kaks õnneliku, võttes arvesse ka internetihääletuse tulemusi, kes esindavad Eestit olümpiatõrviku jooksul. Võitjad kuulutatakse välja Rotermanni kvartalis toimuval avalikul üritusel.

Olümpiatõrviku jooks leiab aset kaks kuud enne 2012. aasta Londoni olümpiamänge Suurbritannias. Jooks saab alguse 18. mail 2012 Plymouth’is ning liigub 70 päeva jooksul üle riigi. Kokku kannavad tõrvikut ligikaudu 8000 inimest. Üks tõrvikukandja saab kanda tõrvikut 300 meetrit.

Eestist on eelnevatel tõrvikujooksul osalenud kokku kolm inimest, nii eelmiste Pekingis toimunud suveolümpiamängude kui ka 2006. aastal toimunud Torino olümpia eel. Olümpiatõrviku jooksu kandidaatide leidmist nii Eestis kui ka mujal maailmas toetab Samsung Electronics. Eestis toetab tõrvikukandja leidmist ka Eesti Olümpiakomitee.

Samsung on alates Souli olümpiamängudest 1988. aastast olnud olümpiamängude sponsoriks ja andnud omapoolse panuse selle olulise sündmuse toimimiseks. Samsung on Londoni 2012. aasta olümpiamängude ametlik ülemaailmne partner.