NHL-i seisukohalt on rootslane aga jätkuvalt puhas poiss, nii teatas profiliiga tähtsuselt teine mees, asekomissar Bill Daly.

"Saame aru, et Nicklas Bäckström andis positiivse dopinguproovi võistlusel, mis toimub rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) egiidi all ja ROK-i reeglite kohaselt. Positiivne proov oli põhjustatud tavalise allergiaravimi teadlikul tarvitamisel, mille kasutamine oli meeskonna arsti poolt lubatud ja ravimi tarvitamine ei anna sportlasele tulemuse saavutamisel võrreldes konkurentidega mitte mingisugust eelist. Ained, mida dopinguproovist leiti, ei ole NHL-i reeglite kohaselt keelatud," rääkis Daly ja lisas: "Fakt, et leitud aine pole NHL-is keelatud ja ravimit ei kasutatud salajasel viisil, siis Bäckström tohib koheselt jätkata oma koduklubi Washington Capitalsi esindamist."

"Mul ei ole mitte midagi varjata. Astmaga on mul olnud probleeme juba aastaid ja olen pidevalt tarvitanud ravimit Zyrtec-D. Uudis positiivsest dopinguproovist oli mulle šokiks," sõnas esialgu olümpiamedalita jäänud Bäckström. "Mind on Zyrtec-D kasutamise perioodil testitud NHL-is vähemalt neli korda aastas ja tänavu jaanuaris testisid korra ka ROK-i poolt palgatud inimesed."