Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna juhataja Ain Aaviksoo ütles BNS-ile, et nendesse haiglatesse on võimalik isoleerida kümmekond SARS-i kahtlusega või nakatunud patsienti.

“See on patsientide hulk, millega tuleme toime,” ütles Aaviksoo. Ta lisas, et sellises suurusjärgus võimalikke haigestunuid lähemas tulevikus Eestis progonoositaksegi.

Aaviksoo sõnul on haiglates olemas personalile käitumisjuhised, kuidas toimida võimaliku SARS-i juhtumi korral. Tema sõnul pole vaja rakendada SARS-i võimaliku leviku puhuks erakorralisi meetmeid ega teha erakorralisi kulutusil, vaid toime tullakse olemasolevate vahenditega.

“Oleme valmis selleks, et süsteem hakkab tööle, ning suudame vältida nakkuse levikut Eesti-siseselt,” ütles ta.

SARS-i kahtlusega patsiente on valmis vastu võtma Lääne-Tallinna keskhaigla Merimetsa haigla, Tartu ülikooli kliinikumi nakkushaiguste kliinik, Narva haigla, Puru haigla, Jõhvi lastehaigla, Pärnu haigla ja Saaremaa haigla.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel on 22. aprilli seisuga Rootsis registreeritud kolm tõenäolist SARS-i juhtu ning Soomes on seitse SARS-i kahlusega patsienti.