Naiste finaalmängus vajasid sakslannad Laura Ludwig ja Kira Walkenhorst enda paremuse tõestamiseks vaid kaht geimi, kui 2:0 (18, 14) valmistati tuska kodupubliku lemmikutele Agatha Bednarczukile ja Barbara Seixasele, kirjutab volley.ee.

Kui Saksamaa võistkonna senise koostöö suurimateks kordaminekuteks saab pidada kaht Euroopa meistritiitlit, siis Brasiilia duo on valitsev maailmameister. Seega olid just Bednarczuk ja Seixas peafavoriidid kuldmedalile, kuid nagu spordis ikka, on üllatused kerged tulema. Tulemuse teeb ajalooliseks fakt, et seni ei ole Euroopa naistel õnnestunud rannavõrkpallis kuldmedalit võita.

Kõige kahvatuma medali sai enda valdusse 38-aastane mängiv legend Kerri Walsh Jennings, kelle auhinnakapis on ka kolme viimase olümpia kuldmedal. Seega on Jenningsi käes pooled naiste rannavõrkpalli olümpiakullad, sest 1996. aastal olümpiakavva nimetatud rannavõrkpalli mängiti Rios kuuendat korda.

Koos Misty May-Treanoriga kolmekordseks olümpiavõitjaks kroonitud Jennings võistles Rios koos April Rossiga, kellega oldi vastamisi 2012. aasta Londoni olümpiamängude finaali