71-aastane iirlane nabiti Rio hotellis olümpiamängude ajal kinni 17. augustil ning paigutati Brasiilia suurimasse kinnipidamisasutusse 19. augustil. Eelmisel nädalal tuli kohtunik Hickey advokaatidele vastu ja lubas vanahärra vanglast välja. Kuniks uurimine jätkub, on mees Brasiilias koduarestis, pass kohalike võimude käes.

Hickey väljastas advokaatide kaudu pressiteate, milles avaldas lootust, et temale esitatud süüdistused lähiajal maha võetakse, kuna neile pole mingit tõestust ning ta pole midagi valesti teinud. "Ühtlasi tahaksin tänada vanglaametnikke nende lahkuse eest, mis mulle esitati. Oma tervisliku olukorra tõttu ma hetkel rohkem avaldusi ei tee," lisas Hickey, kes arreteerimispäeval hotellist otse haiglasse toimetati.

Laupäeval otsustas Brasiilia pealinna Brasilia kohus vabastada Rio vanglast ka Iiri ärimees, spordifirma THG finantsdirektor Kevin Mallon, kes vahistati vahetult enne olümpia avatseremooniat. Tema käest leiti 823 olümpiapiletit, mis olid mõeldud Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) liikmetele, sportlastele, pereliikmetele ja sponsoritele.

Brasiilia võimud vahistasid lisaks Hickeyle ka Mallonile sama skandaaliga seoses veel kaks inimest. Kahtlustatakse, et ROK-i liikmetele jagatud pileteid müüdi fännidele kõrge hinnaga maha.

Hetkel kõikidest ametitest ajutiselt vabastatud Hickey on Iirimaa olümpiakomitee ja Euroopa olümpiakomitee president. Ta kuulub ROK-i täitevkomiteesse ja turundusosakonda. Ühtlasi oli ta alates 2010. aastast lähedalt seotud Rio olümpia koordineerimisega.