Üks kingituseks saadud BMW müüdi autoportaalis auto.ru maha hinnaga 4 670 000 rubla ehk umbes 63 000 eurot. Väidetavalt oli müüjaks Rios sünkroonujumise naiskonnavõistluses kulla võitnud venelanna.

Venemaa meedias tekitas selline uudis suure pahameeletormi. Kriitika alla sattunud sportlaste kaitseks astus aga välja kahekordne iluuisutamise olümpiavõitja Maksim Trankov.

"Kas keegi pole sellele mõelnud, et annetusena saadud luksusautod lähevad luksusmaksu alla ning lisaks pole nende ülalpidamine sugugi odav. See müüakse maha ja ostetakse odavam. Muide, ka mina müüsin. Kas tõesti arvatakse, et kõik sportlased teenivad nii suurt palka kui jalgpallurid, jäähokimängijad ja tennisistid?" sõnas Trankov, kes sai 2014. aasta Sotši olümpiakulla eest Venemaa riigilt preemiaks Mercedes-Benz GL-i.

Venemaa premeeris Rio olümpiavõitjaid lisaks BMW X6-le ka 4 miljoni rublaga (55 000 eurot), hõbeda võitnud olümpialased said riigilt BMW X4i ja 2,5 miljonit rubla (34 000 eurot) ning pronksmedali võitjad BMW X3i ja 1,7 miljonit rubla (23 000 eurot).