“Ala seiskunud arengust annab tunnistust tõsiasi, et 1991. aasta Liidu meistermeeskonnas Kalevis mänginuist olid veel selgi hooajal koduses meistriliigas tegutsemas Aivar Kuusmaa, Rauno Pehka, Margus Metstak, Marek Noormets ja Indrek Rumma. Lisaks mängis Gert Kullamäe Hollandis,” kirjutab Pullerits reedeses Postimehes.

“Tänavuse meistrisarja finaal võis ju olla kõigi aegade intrigeerivamaid, ent põhiraskust vedasid Rockil leedulane ja Ehitustööriistal kaks neegrit,” lisab Pullerits.

Postimehe vanemtoimetaja kriitikaga ühineb ka Kullamäe. “Kui Eesti tahab pidada end korralikuks korvpalliriigiks, peavad mehed täie pühendumusega kaks korda päevas trenni tegema. Seni, kui hommikul üks mees töötab ja teine õpib ning tehakse üks trenn päevas, jäämegi sellele tasemele, kus oleme.”

Kuusmaa sõnul on meie treenerid — mitte kõik, aga enamik — nõrgemad kui Euroopa treenerid. “Euroopa korvpall on arenenud kiiremini, kui meie treenerid on järele jõudnud,” väidab ka Pehka.

Kesine treenitus, vilets kodutöö ja piiratud mänguarsenal paistsid TÜ/Rocki ja Ehitustööriista finaalsarjast Eesti korvpalli praeguse seisu peegeldajana eredalt silma, kirjutab Pullerits.

“Miks, põrgu päralt, ei ole klubide treenerid kõrvaldanud pikkade aastate jooksul neid vajakajäämisi, millele nüüd minusugune korvpallihariduseta lehemeeski oskab tähelepanu juhtida?” küsib Pullerits oma mõtteavalduse lõpuks.